Ses taklidiyle 15 milyonluk vurgun! Ünlüler de dolandırıldı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 12:51 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 12:51 pm

Kendini otel sahibi gibi tanıtıp sesini de taklit eden çete, otel çalışanlarını 15 milyon lira dolandırdı. Aynı çetenin Doğukan Manço ve Erhan Güleryüz’ün sesini taklit ederek ünlü isimleri dolandırdığı ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ses taklidi yaparak 15 milyon liralık vurgun yapan çeteyi ortaya çıkardı.

Sabah’ta yer alan habere göre, çete üyelerinin önce Doğukan Manço ve Erhan Güleryüz’ün sesini taklit ederek Demet Akalın, Beyazıt Öztürk gibi ünlülerden para istediği öğrenildi. Ayrıca Kurtalan Ekspres’in üyesi Ahmet Güvenç’i arayan kişi, “Abi ben Doğukan, evden ayrıldım, acil paraya ihtiyacım var” diyerek dolandırdı.

47 KİŞİYİ 15 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR

Çetenin, sabit telefondan aradıkları resepsiyon görevlilerine kendini otel sahibi gibi tanıtıp sesini de taklit ederek 47 kişiden 15 milyon lira aldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin ülke genelinde faaliyet gösteren birçok oteli sabit hattan arayıp resepsiyon görevlilerine kendilerini vali ya da turizm bakanı olarak tanıttıkları öğrenildi. Çete üyeleri otelin sahibinin sesini taklit ederek, resepsiyon görevlisinden otelin tadilatı için firmaya acil para yatırılması gerektiğini söyledikleri tespit edildi. Parayı gönderdikten sonra otelin sahibi ile konuşan çalışanlar, dolandırıldıklarını anlayınca polisi aradı.

9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olaya karışan toplam 21 şüphelinin ismini belirledi. 21 şüphelinin tamamı yakalandı. 6’sı ifadeleri sonrası serbest kaldı. 15 şüpheli ifade alma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 9 şüpheli ise tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Altı kuyumcuyu aynı yöntemle 86 bin TL dolandırdı