Servis fiyatları cep yakıyor! “Eğitim sistemi yaya kaldı”

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 4:24 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 4:24 pm

Servis fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle öğrencilerin kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldığını belirten CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Zaten ağır aksak ilerleyen eğitim sistemi, saray iktidarının Türkiye’de yarattığı ekonomik buhranla birlikte tamamen yaya kaldı” dedi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, servis fiyatlarındaki fahiş artışı TBMM gündemine taşıdı. Orhan Sümer, AKP’nin ekonomi politikaları nedeniyle oluşan hayat pahalılığının okul servis ücretlerine de yansıması nedeniyle öğrencilerin servise binmelerinin bir lüks haline geldiğini ve kilometrelerce yolu yürümek zorunda kaldığını belirtti.

Sümer, “İlk okul çağındaki çocukların defter kalem masrafları bile aileler tarafından karşılanamaz hale gelmişken, çocukların servisle okula gitmesi artık lüks oldu. Milyonlarca öğrenci okullarına yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Zaten ağır aksak ilerleyen eğitim sistemi, saray iktidarının Türkiye’de yarattığı ekonomik buhranla birlikte tamamen yaya kaldı” ifadelerini kullandı.

KİMSE MEMNUN DEĞİL

Orhan Sümer, AKP’nin yarattığı ekonomik düzenin herkesi mağdur ettiğini vurguladı. Sümer, “Saray iktidarı öyle bir sistem yarattı ki hiç kimse memnun değil. Okul servisi çeken esnaflar artan maliyetlerden, akaryakıt fiyatlarından, yedek parça ve tamirden dert yanarken, Bakanlık tarafından belirtilen ücretlerin döngüyü karşılamadığından dert yanıyorlar. Ailelere sorduğumuzda ise fiyatların çok yüksek olduğunu ve çocuklarını bu fiyatlarla servise yazdıramayacağını belirtiyorlar. Saray iktidarı öyle bir düzen yarattı ki artık yandaşları hariç hiç kimse ülkenin durumundan memnun değil” şeklinde konuştu.

Döviz kuru kırtasiye ücretlerini vurdu! “Defter dışında bir şey alamıyorum”