Serhat Özcan: Gençlere yaşamayı unutturdular

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 3:37 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 3:37 pm

TİP’in Balıkesir Milletvekili adayı olan oyuncu Serhat Özcan, 20 yıllık AKP iktidarından hesap soracaklarını belirterek, “Gençlerin en büyük problemi eğlenmek. Bir tane gençlikleri var. Gençlere yaşamayı unutturdular” dedi. 

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Balıkesir Milletvekili adayı olan Oyuncu Serhat Özcan, TELE1’de Nilüfer Bıyıklı’nın sunduğu Başka Sohbetler isimli programına konuk oldu. Balıkesir’den canlı bağlanan Serhat Özcan, seçim bölgesi ve Türkiye için yapacaklarını kısa anlattı. Balıkesir’in tahrip edilen ekolojik dengesini eski haline geri getirmek için çalışacaklarını kaydeden Özcan,  sanatın ve gençlerin içerisinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti. Özcan şunları dile getirdi:

Can Atalay: Yitirdiğimiz canlarımızın hesabını sormaya talibiz

“Bizim bölgemizde balıkçı barınakları ile ciddi sorun var, körfez bölgesinde. Maalesef buralar, büyük iş adamlarına peşkeş çekilip özel yat limanları haline getirdi. Zeytinlik bölge diyorsunuz, zeytinliklerin talanı söz konusu. Kaz dağları delik deşik. Burada ekolojik dengeyi toparlamak için çalışmalar yapacağız.

Sanatın çok büyük problemleri var. Yurt dışında bize telif hakkı verenler var ama yıllardır muhatap olacak kişi bulamıyor. İsteniyor ki parlar bir havuzda toplansın, o paraların nereye gittiğini biliyoruz. Hiç bir zaman gerçek sahiplerine gitmiyor. Set çalışanlarının çalışma saatleri düzenlenmeli.

Tiyatrolara destek vereceğiz. Burada sadaka gibi verilen paralara bir defa bile başvurmadım. Onur kırıyor. Bu lütuf gibi verilecek bir şey değil. yapılması gereken bir iş gibi verilmeli.

Gençlerin en büyük problemi eğlenmek. Bir tane gençlikleri var. Üniversitelerdeki mezuniyet törenlerin başka bir şeye dönüştü. Gençlere yaşamayı unutturdular. Gençlerin güler halde yolda olduğu günler özlüyorum.

“25 YILLIK KAYITLARIN HEPSİNİN HESABI SORULACAK”

25 yıllık kayıtların hepsinin hesabı sorulacak. TİP güçlü bir şekilde Meclis’te olacak. Diğer demokrasi güçleri ile de bir şeyler yapmanın zamanı artık.

Bizim başımıza gelenleri onlar bile yaşamasın diye yasal yollarla mücadele edeceğiz.

Bu gömlek ülkeye çok dar geldi, patlıyor ve patlayan her yerinden irin akıyor.

Balıkesir’den seçilmek çok değerli çünkü hiç sosyalist milletvekili çıkmadı buradan. İnsanların büyük ilgisi var”

Erkan Baş: Bu halktan çaldıkları ne varsa, hepsinin hesabını soracağız