Sera Kadıgil’den Erdoğan’a: Suça batmış sülalenizi koruma derdindesiniz

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 5:07 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 5:10 pm

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile düzenlemesi yapma açıklamasını eleştirerek, “Siz kadını, çocuğu, aileyi filan korumak derdinde değilsiniz. Siz boğazına kadar suça batmış olan sülalenizi korumak derdinesiniz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenledi. Sera Kadıgil burada, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aileyi koruyacak bir anayasa düzenlemesi için harekete geçtikleri yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

“BÖYLE Mİ KORUYORSUNUZ AİLEYİ?”

Kadıgil, AKP’nin hatalı ekonomi politikaları nedeniyle ailelerin zor şartlarda yaşadığını hatırlattı. Kadıgil şunları söyledi:

“Aileyi de koruyacakmış beyefendi, Anayasa değişikliği talep ediyor. Yahu bir kere açıkça soruyoruz buradan: Aileyi korumak istediğiniz için mi milyonlarca insan sefalet ücretine mahkum durumda şu anda? Zaten iş bulamıyor insanlar, iş bulup çalışanların yarısı da asgari ücrete mahkum. O asgari ücretle ne kirasını ödeyebiliyor, ne faturasını ödeyebiliyor. Ne yapacakmış? Aileyi koruyacakmış paşam. Yahu sen aileyi korumak istediğin için mi yüzbinlerce çocuk okulu bırakmak zorunda? Yüzbinlerce, milyonlarca çocuk çocuk işçilik yapıyor. Böyle mi koruyorsunuz aileyi? Aileyi korumak istediğin için mi her gün yüzbinlerce kadın o kutsal saydığın ailede öldürülüyor? Geçiniz anam babam, geçiniz bunları. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz ki: Siz kadını, çocuğu, aileyi filan korumak derdinde değilsiniz. Siz boğazına kadar suça batmış olan sülalenizi korumak derdinesiniz. Biz bunu çok iyi biliyoruz.”

TİP Meclis toplantısına katılmadı! “Sadece Erdoğan’ın konuşması için Meclis’in toplanmasını reddediyoruz”