Şentop, Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi uyarısını ‘provokatif’ buldu

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 4:14 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 4:14 pm

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın’ uyarısını ‘provokatif’ buldu.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde son viraja girerken, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘seçim gecesi’ uyarısı geldi.

KRT TV yayınında seçimi ilk turda kazanacaklarını belirten Kılıçdaroğlu “Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterisi yapmasın, herkes evinde otursun. Dışarı çıkıldığında taşkınlık yapılabilir, eli silahlı insanlar sokağa çıkabilir. Dolayısıyla buna izin vermeyecek bir ortam yaratmak zorundayız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine iktidar cephesinden ilk yorum TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan geldi. Kılıçdaroğlu’nun uyarısını değerlendiren Şentop “Bu tür sözler esasen iyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provokatif açıklamalardır. Bir taraftan sükunet çağrısı gibi görünüyor ama ortaya konulan gerekçe, tablo tamamen bir provokasyon içeriyor. Kim veriyorsa bu akılları yanlış yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan seçim gecesi uyarısı: Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir