Şenol Güneş’ten Lale Orta’ya: Ortada bir ölü var bir de katil

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 12:23 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 12:23 am

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, MHK Başkanı Lale Orta’nın Fenerbahçe derbisinde Arda Güler’in penaltı pozisyonundaki kararın hatalı olduğunu söylemesine, “ Ortada bir ölü var, bir de katil. O zaman katile gereği yapılır” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig’de Giresunsporla yapacakları maç öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Şenol Güneş, Merkez Hakem Kurulu(MHK) Başkanı Lale Orta’nın Fenerbahçe – Beşiktaş maçında Fenerbahçeli Arda Güler’in yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararının verilmesinin yanlış bir karar olduğuna dair sözlerine değindi.

Lale Orta’nın dürüst bir insan olduğunu söyleyen Güneş, “Fenerbahçe maçındaki ilk penaltı için dünyanın hiçbir yerinde penaltı verilmez diyorlar. MHK Başkanı da konuşmuş zaten. VAR’da da görüldüyse gereğini yaparlar artık. Lale Orta dürüst bir insandır, samimiyetine inanıyorum. Halil Umut Meler’in pozisyonu tam göremediğini düşünüyorum. VAR tartışmaları bitirmez tam aksine çoğaltır demiştim, bugün tam o noktadayız. Ortada suç olduğunu söyleyen bir MHK Başkanı var. Ortada bir ölü var, bir de katil. O zaman katile gereği yapılır. Bu işte bir kasıt varsa o suçlu sistemin dışına çıkarılır. Herkesin hemfikir olduğu şey VAR’da görülmüyor mu? Herkesin aynı şeyi gördüğü pozisyonla ilgili farklı bir karar çıkıyorsa o zaman gerekeni yapmak lazım” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’tan Lale Orta’ya tebrik