Beşiktaş’tan Lale Orta’ya tebrik

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 2:49 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 2:49 pm

Beşiktaş, Fenerbahçe maçındaki penaltı pozisyonuyla ilgili açıklama yapan MHK Başkanı Lale Orta‘yı tebrik etti. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kadınlarımızın cesaretine çok iyi bir örnek teşkil eden bu davranışı nedeniyle sayın Prof. Dr. Lale Orta hanımefendiye tebriklerimizi kamuoyu önünde ifade etmeyi bir görev kabul ediyoruz” denildi.

Beşiktaş, resmi hesaplarından Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’nın Fenerbahçe maçındaki penaltı hakkındaki yorumları hakkında açıklama yayınladı.

Beşiktaş, Süper Lig’in 27’nci haftasında konuk olduğu Fenerbahçe deplasmanından 4-2 galip ayrıldı. Derbide Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararının doğru olmadığını savunan siyah beyazlı ekip, TFF’den VAR görüntülerinin yayınlanmasını talep etti. Ancak Beşiktaş’ın bu talebine TFF’den olumlu yanıt verilmedi.

Beşiktaş’tan derbinin VAR kayıtları için TFF’ye başvuru! ‘Fenerbahçe de kabul etti’ 

LALE ORTA: KESİNLİKLE PENALTI DEĞİL

Orta, söz konusu pozisyon hakkında, “Burada kesinlikle bir penaltıdan söz edemeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde bu pozisyona penaltı diyeceklerini düşünmüyorum. Sahada verilen yanlış bir karar. VAR tarafından düzeltilmesi gereken netlikte. VAR da yanlış karar vererek müdahale ederek düzeltilmedi. İki verilen peş peşe yanlış kararla, yanlış sonuç çıkmış oldu. Bu pozisyonun maçın sonucunu etkilememiş olması, hakem şansı olarak değerlendirilebilir. İnsani bir hata olarak düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

MHK Başkanı Lale Orta Arda Güler’in penaltı pozisyonunu yorumladı

BEŞİKTAŞ: TEBRİK EDİYORUZ

Siyah beyazlı ekip, penaltı pozisyonu hakkındaki yorumlarının ardından MHK Başkanı Lale Orta’yı tebrik etti.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Kulübümüzden Açıklama

02.04.2023 tarihinde oynadığımız Fenerbahçe maçına neden manuel olarak atandıkları halen anlaşılamayan orta hakem ile VAR hakeminin ortaklaşa oluşturdukları penaltı kararının doğru olmadığı bütün futbol kamuoyunun mutabık kaldığı bir konudur.

Bu hususun Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Prof.Dr. Lale Orta tarafından kamuoyunun önünde açık yüreklilikle kabul edilmiş olması takdire şayandır.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün her iyi ve güzel şeyin kaynağı olarak gördüğü kadınlarımızın cesaretine çok iyi bir örnek teşkil eden bu davranışı nedeniyle sayın Prof. Dr. Lale Orta hanımefendiye tebriklerimizi kamuoyu önünde ifade etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

HANIMEFENDİ’nin açık sözlü ve cesur davranışının devamlılık kazanarak TFF’nin tüm kurullarına ve yetkililerine sirayet etmesini umuyor ve diliyoruz.”