Selçuk Tepeli’den Ebubekir Şahin’e: Muhalif olsaydım iktidarı alırdım

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 2:59 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 3:03 pm

Hakkında inceleme başlatılan FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Selçuk Tepeli, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Ebubekir Şahin’e yanıt verdi. Tepeli, “Muhalif olsaydım iktidarı alırdım” dedi.

RTÜK tarafından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi politikalarını eleştirdiği gerekçesiyle hakkında inceleme başlatılan Selçuk Tepeli açıklama yaptı. Tepeli, kendisine ‘muhalif’ denmesini reddederek “Ben eleştirel gazetecilik yapıyorum” dedi.

Tepeli, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e FOX Ana Haber’in sonunda verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Muhalefet yanlış bir ifade biçimi. Çünkü siyasi bir ifade biçimi. Ben eleştirel gazetecilik yapıyorum. Eleştiriler gazetecilikten şu anda sınırsız yetki ve minimum sorumlulukla en çok gücü, imkanı elde eden ve her şeyi etkileyen kararları eleştirmem en çok payı onların alması doğaldır. Ben muhalefet olamam, muhalif olsaydım o kadar uzun süre muhalefette kalmaz iktidarı alırdım hiç kuşkunuz olmasın”

NE OLMUŞTU?

RTÜK, AKP Genel Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomi politikalarını eleştirerek özelleştirilen ve vergi muafiyetinden yararlanan patronların zenginleştiğini savunarak “Nerede bu paralar kardeşim” diye seslenen FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli hakkında inceleme başlatmıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tepeli’nin ‘hükümete yönelik sözlerinin tarafsızlık ilkesinin ihlali olduğu’ gerekçesiyle inceleme başlatıldığını öne sürmüş; “Kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini” savunan Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tarafsızlık, medya kuruluşlarının haber bültenlerinde basın etiğinin gereğidir. FOX Ana Haber sunucusunun adeta muhalefet lideri gibi davranması kabul edilemez. 6112 sayılı Yasa bunu emreder. İlgili sunucunun kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları hakkında inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK Başkanı geleneği bozmadı! Gece yarısı Fox mesajı