Tarafsızlık basın etiğinin gereğidir deyip FOX’u hedef gösteren RTÜK Başkanına cevap Cem Toker’den geldi: Mesela bunun gibi mi?

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 12:25 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 12:28 pm

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından  gece yarısı yaptığı açıklama “Tarafsızlık basın etiğinin gereğidir” deyip FOX TV’yi hedef gösterdi. Şahin’in paylaşımında kullandığı “Tarafsızlık” ifadesine ise LDP eski Genel Başkanı Cem Toker tepki gösterdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Fox TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli için ““Tarafsızlık, medya kuruluşlarının haber bültenlerinde basın etiğinin gereğidir. FOX Ana Haber sunucusunun adeta muhalefet lideri gibi davranması kabul edilemez. 6112 sayılı Yasa bunu emreder. İlgili sunucunun kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları hakkında inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullanmıştı. LDP eski Genel Başkanı Cem Toker, Şahin’in paylaşımının altına yaptığı yorumda Kanal 7’de yer alan yerli uçak haberini ekleyerek, “Mesela bu haber gibi mi?” ifadelerini kullandı.

Toker’in paylaşımında yer alan haberde AKP’lilerin her seçim döneminde ortaya attığı ama bir türü gerçekleşmeyen Türkiye’nin ilk yerli uçağının 2019’de uçuşa başlayacağı ve bilet fiyatlarının ucuzlayacağı vurgulanıyor.

RTÜK Başkanı geleneği bozmadı! Gece yarısı Fox mesajı

Toker’in paylaşımı şöyle: