Selçuk Geçer dolar kurunun duraklarını tek tek saydı! “60 lirayı geçecek”

Yayın tarihi: 24 Ekim 2023 Salı 3:21 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı 3:21 pm

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.  Geçer doların 2024 yılında önce 45 lirayı sonra 60 lirayı göreceğini söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer, ekonomik durumun ciddi bir sıkıntıya gireceği iki tarih hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, Türkiye’nin döviz piyasasında zorlu bir döneme gireceği uyarısında bulunarak dolar kurunun 45 lirayı aşabileceğini söyledi. Fed’in 2023 yılı için son faiz artırımı kararı aldığını hatırlatan Geçer, Fed’in faiz artırımına devam etmesinin doların değerini artırdığını vurguladı. Bu durumun, gelişmekte olan ülkeler için olumsuz bir etki yarattığını ifade etti. Geçer’e göre, Avrupa Merkez Bankası’nın da faiz artırımına gitmesi, euro’nun dolar karşısında değer kazanmasına yol açabilir.

Selçuk Geçer faiz kararını TELE1’e anlattı! “Hiçbir önemi yok”

“DOLARIN GERÇEK DEĞERİ 45 LİRA”

Geçer, dolar’ın gerçek değerinin şu an itibariyle 45 Türk Lirası olduğunu ifade etti, ancak yerel seçimlere kadar 35 TL bandında kalacağını söyledi. Geçer yerel seçim sonrasında dolar kurunun hızla yükseleceğini ve 45 Lira sınırını aşabileceğini iddia etti. Ayrıca, 2024 yılında enflasyonla birlikte dolar’ın 60 Lira’yı geçebileceğini vurguladı.