Selahattin ve Figen kaçacakmış!

Yayın tarihi: 29 Haziran 2020 Pazartesi 2:53 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2020 Pazartesi 5:48 pm

Başak Demirtaş, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamı için Savcılığın gerekçesine tepki gösterdi. Kararda tutukluluk halinin devamına Demirtaş ve Yüksekdağ’ın “saklanma veya kaçma ile delillerin henüz toplanamamış olması” gerekçe gösteriliyor…

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin bir önceki Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutukluluk hallerinin devamına gerekçe olarak sunulan kararı sosyal medya hesabından paylaşan Başak Demirtaş, isyan etti.

“FİGEN İLE SELAHATTİN KAÇACAKMIŞMIŞ”

Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Savcı 6 yıldır delil TOPLAYAMAMIŞMIŞ, Figen ile Selahattin KAÇACAKMIŞMIŞ. Aqlê sivik barê giran e (Kıt akıl ağır yüktür)” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

DELİLLER TOPLANAMAMIŞ

Savcılığın kararında, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutukluluğunun devamı için “saklanma veya kaçma şüphesini uyandıran somut olguların varlığı ile şüphelilerin kaçma ve dellillerin karartma ihtimalinin varlığı, şüphelilerin üzerine atılı suçların nitaliği ve tutuklamamsebeplerinin devam etmesi, soruşturmanın henüz devam ediyor oluşu ve dellillerin henüz toplanmamış olması” gerekçesi sunuluyor.

Hatay’da orman yangını: 3 hektar alan kül oldu

Yunanistan’dan Türkiye kararı: Sınırlarını açıyor