Seks oyuncağı ile hile yaptığı iddia edilmişti! Satranç ustasının hileleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 5 Ekim 2022 Çarşamba 5:01 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba 5:01 pm

Büyük Usta Hans Niemann’ın Dünya Satranç Şampiyonu Magnus Carlsen’i yendiği maçta hile yaptığı iddia edildi. Seks oyuncağı ile hile yaptığı söylenen Nieman’ın daha önce yaptığı hileler ortaya çıktı.

ABD’de düzenlenen Sinquefield Cup 2022 isimli satranç turnuvasında Büyük Usta Hans Moke Niemann, beklenmedik bir şekilde Dünya Satranç Şampiyonu Magnus Carlsen’in yendi. Carlsen, maçın ardından Niemann’ın hile yaptığına dair imada bulundu. Olaylı maçın ardından Carlsen ve Niemann tekrar karşılaştı. Carlsen beklenmedik bir şekilde tek bir hamle yaparak maçı terk etti. Satranç dünyasında tartışma yaratan hareketten sonra Carlsen, Niemann’ı açık bir şekilde hile yaptığını söyledi. Niemann iddiaları reddetti.

HİLE UZMANI MAÇI İNCELEDİ

New York Şehir Üniversitesi’nde görevli Matematik Profesörü Ken Regan ise Niemann kesinlikle hile yapmadığını açıkladı. Aynı zamanda satranç ustası olan Regan, yaptığı akademik çalışmalar ile bir kişinin satrançta hile yapıp yapmadığını tespit ediyor. Niemann’ın maçını inceleyen Regan, şüpheye yer olmayacak şekilde hile yapılmadığını dile getirdi.

Hile uzmanı Regan, aynı zamanda FIDE’nin  ekibinde yer alan bir isim olsa da hile tartışması kapanmadı. Nieman’ın 15-16 yaşlarında chess.com’da hile yaptığını açıklamasının ardından internet sitesi Nieman’ın tüm oyunlarını inceleyen 72 sayfalık bir rapor hazırladı.

Chess.com Niemann’ın ‘muhtemelen’ çevrimiçi 100’den fazla oyunda hile yaptığı sonucuna vardı. 72 sayfalık raporda, Niemann’ın kabul ettiğinden ‘çok daha sık’ hile yapması ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.  Carlsen’e karşı veya herhangi bir masaüstü satranç tahtası oyununda hile yaptığına dair ‘doğrudan kanıt bulunamadığı’ kaydedildi. Niemann’ın içine yerleştirdiği seks oyuncağının uzaktan bir bilgisayara bağlı olduğu ve bu şekilde hile yaptığı iddia edilmişti.

F1’de bu görüntüler inceleniyor! Hamilton ve Mercedes hile yaptı iddiası