Sedef Kabaş’ın avukatı Poyraz Adalet Bakanı Bozdağ’a seslendi

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 4:11 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 5:22 pm

Cumhurbaşkanı Hakaret suçlamasıyla 11 gündür cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş‘ın avukatı Uğur Poyraz, Kabaş’ı ziyaret ettiğini anlatarak yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslendi.

Avukat Uğur Poyraz, gazeteci Sedef Kabaş‘ı ziyaret ettiğini anlatarak Kabaş’ın mesajını kamuoyuyla paylaştı. Kabaş’ın “Hüküm giysem 1 saat bile infazı olmayan bir suç isnadıyla 11 gündür demir parmaklıklar arkasındayım. Bu hukuksuzluğu kimse savunamaz” ifadelerini mesajında paylaşan Poyraz,  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı etiketleyerek “Adalet Bakanı olarak siz bu konuda ne diyorsunuz?” diye sordu.

“GEL DE ADİL YARGILANMAYI BEKLE”

Poyraz, daha önce de Bekir Bozdağ’ın Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına yönelik gelen eleştirileri konu aldığı bir tweetini paylaşarak şunları söyledi:

“Daha ataması yapılmadan Sedef Kabaş hakkında ihsas-ı reyde bulunmuş. Gel de Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakannı olduğu adliyeden adil yargılanmayı bekle.”

Adalet Bakanı Bozdağ’ın söz konusu paylaşımı ise şu şekildeydi:

“Muhalif kesimin, adli işlem yapılanlar hakkında, “Bir cümle söyledi gözaltına alındı” “Bir Tweet attı tutuklandı” “Düşüncesi yüzünden takibe uğradı” “Muhalif sesleri susturuyorlar” vb. beyanları var. Ama söylenen düşünce veya söz ile atılan tweetin içeriğine hiç değinmiyorlar.”

27 uluslararası örgütten Sedef Kabaş için ortak açıklama

Sedef Kabaş’tan ‘saray’ vurgulu mesaj