Bekir Bozdağ ilk ‘talimatı’ verdi

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 11:04 am - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 11:04 am

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün istifasının ardından Gül’ün yerine atanan yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk talimatını verdi. Bozdağ, “adaletin sosyal medyada tecelli etmemesi gerektiğine” dikkat çekip bu konuda eksikler varsa düzenleme yapılmasını istedi.

Adalet Bakanlığına atanan Bekir Bozdağ’ın ilk talimatları ortaya çıktı. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, bakanlık bürokratlarını toplayan Bozdağ, “kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar başta olmak üzere kamuoyunda tepkilere sebep olan olaylarda mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklanmasının yanlış olduğunu” söyledi. Bakan Bozdağ, “Bu tip olaylarda tutuklama verilmesi gerekiyorsa verilmeli. Adalet, sosyal medyada değil, mahkemelerde tecelli etmeli. Mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklanması yanlış. Vicdanları rahatsız eden kararlar verilmemeli. Bu konularda yasal eksiklik varsa hızla düzenleme yapalım” ifadelerini kullandı.

“KÜÇÜĞÜN RIZASI İLE…” DEMİŞTİ

Bozdağ, Türkiye’yi ayağa kaldıran ve tecavüzcülere af getiren düzenleme ile ilgili “Küçüğün rızası” diyerek çocuğun ‘kendi iradesi ile karar alabileceğini’ iddia etmiş, “Bunlar tecavüzcü değil, bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil. Tamamen ailelerin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış işler” demişti. Bozdağ’ın “cinsel istismar başta olmak üzere kamuoyunda tepkilere sebep olan olaylarda mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklanmasının yanlış olduğunu” söylemesi bu açıdan dikkat çekti.

 

Bekir Bozdağ’ın ‘Küçüğün rızası var’ lafı yine gündemde