Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 12:18 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 1:52 pm

Avukat Uğur Poyraz gazeteci Sedef Kabaş‘ın tutukluluğuna yapılan itirazın reddedildiğini açıkladı.

Asliye Ceza Mahkemesi, TELE1’de yayımlanan Demokrasi Arenası’nda kullandığı sözler nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanan ve cezaevinde bulunan gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti.

Mahkemenin ret gerekçesinde, “tutuklama kararına yapılan itirazın yerinde olmadığı, suçun nitelikli haliyle alenen işlenmiş olduğuna dair kuvvetli şüphe oluştuğu ve şüphelinin benzer suçtan daha önceden hakkında yargılama yapıldığı da dikkate alınarak İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı kanaatine varıldığı” belirtildi.

Karara ilişkin paylaşımda bulunan Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz ise Twitter hesabından “Müvekkilim @SedefKabas’ın tutukluluğuna yaptığım itirazı asliye ceza mahkemesi reddetti. Yargı üzerindeki ağır baskıya karşı hukuk yoluyla mücadele edeceğiz ve @SedefKabas’ı özgürlüğüne kavuşturacağız” diye yazdı

Sedef Kabaş “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” gerekçesiyle tutuklandı

NE OLMUŞTU?

Kabaş, Demokrasi Arenası programında “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” ifadelerini kullanmış ve 22 Ocak’ta ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

RTÜK de o sözleri gerekçe göstererek, TELE1 hakkında inceleme başlatmış ve iki ayrı para cezası kesmiş, Demokrasi Arenası programını 5 haftalığını durdurma kararı almıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Sedef Kabaş’ talimatı

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü