Sedef Kabaş “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” gerekçesiyle tutuklandı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2022 Cumartesi 2:15 am - Güncelleme: 22 Ocak 2022 Cumartesi 11:09 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Sedef Kabaş‘ın gece saat 02.00’de gözaltına alındığını duyurdu. İfadesi alınan Kabaş adliyeye sevk edildi. Kabaş, savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemede ‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ gerekçesiyle tutuklandı.

 

TELE1’de Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Demokrasi Arenası’ programında kullandığı sözler gerekçe gösterilerek hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Sedef Kabaş, gece saat 02.00’de evinden gözaltına alındı. Kabaş tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından ‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ gerekçesiyle tutuklandı.

Sedef Kabaş’a ‘Erdoğan’a hakaret’ten soruşturma

 

TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz,Sedef Kabaş’ın tutuklandığı haberini sosyal medyadan duyurdu. Poyraz’ın paylaşımı şöyle:

“Müvekkilim Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanı’na Hakaret suçundan tutuklandı.”

 

NE OLMUŞTU?

Kabaş, Demokrasi Arenası programında “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” ifadelerini kullanmış, RTÜK o sözleri gerekçe göstererek, TELE1 hakkında inceleme başlatmıştı. Kabaş’a daha sonra “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

Merdan Yanardağ: RTÜK Başkanı ihsas-ı rey yapıyor