Sedat Peker: Erk Acarer teyit etmeden yazmadı

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 5:10 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 7:06 pm

Sedat Peker, medya ombudsmanı Faruk Bildirici’nin başlattığı ‘Sedat Peker’e aracılık etmek gazetecilik faaliyeti mi?’ tartışmasına katıldı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, medya ombudsmanı Faruk Bildirici’nin paylaşımlarını sosyal medya hesabından paylaşan Erk Acarer’e yaptığı gazetecilik eleştirisine tepki gösterdi.

Yapacağı açıklamaları 5 gün öncesinden Acarer’e ilettiğini söyleyen Peker, “Kullandığım belgelerin, resimlerin ve bilgilerin doğruluğunu bu sürede teyit etti” dedi. Bildirici’yi hedef alan Peker’in açıklamaları şöyle:

“Faruk Bildirici isminde basındaki bazı tartışmalı yazılarla ilgili kendince hüküm veren, gazeteci olarak bilinen bir kişi Erk Acarer isimli gazetecinin kendi sayfasında tweetlerimi yayınlayıp bununla ilgili haber yapmasını eleştirmiş. Basındaki Ombudsmanlık makamına Faruk Bildirici seçilmiş midir ya da atanmış mıdır bilmiyorum. Böyle bir ünvanı hangi sebeple kendine hak görüyor onu da bilmiyorum. En yüksek seviyede suikaste uğrama riskim görüldüğü için bazı kısıtlamalar altındayım. Bu sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nde değil, tüm dünyada yapılan bir uygulama. Birinci söylemek istediğim, Erk Acarer’e yapacağım açıklamaları 5 gün öncesinden ilettim. Kullandığım belgelerin, resimlerin ve bilgilerin doğruluğunu bu sürede teyit etti.

İkinci söylemek istediğim, benim paylaşımlarımı doğrulayan erkan yıldırımın daha önce Singapur’da kumar oynarken yayınlanan resimde yanındaki kişinin İzmir Aliağa Limanı’ndaki gemi söküm bölümünü kontrol eden bir kişi olduğunu ortaya çıkaran da habere ekleyen de Erk Acarer’dir.

Üçüncü söylemek istediğim, akıllı adamları bu dünyada durduracak hiçbir engel yoktur. Güvenlik protokolü gereği saldırgan tweetler atmam engellendi. Ancak güvenlik protokolündeki hukuki boşluğu gördüm. Retweet yapmamın engel olduğu yazmıyordu. Ben de bu hakkımı kullandım. Erk Acarer’le düne kadar büyük düşmandık. Benimle ilgili çok düşmanca yazılar yazdı. Ancak namuslu bir adam, namuslu bir gazeteci. Gösterdiğim duruşa ve dirence saygı göstermiş olacak ki suikaste uğrama riskim olduğu halde, iade edilmem için basında da çıktığı üzere ülkemiz tarafından bulunduğum ülkeye akıl almaz teklifler yapıldığı halde, verdiğim söz üzerine bildiklerimi anlatabilmem için Twitter üzerinden böyle bir haber gerçekleştirdi.”

ACARER ‘ELEŞTİRİLERİN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR’ DEDİ, PEKER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Peker’e bu açıklamaları için teşekkür Acarer ise sosyal medya hesabından şunları yazdı: Bu bilgiler için @sedat_peker
e çok teşekkür ederim. Bunlara vurgu bile ‘iktidar ile anlaştı’ tartışmasına noktadır. Şunu da tekrar belirtmek isterim; eleştirilerin ve meslek büyüklerimin başımın üstünde yeri var. Elimizi birlikte taşın altına sokup, kardeş bir Türkiye kuracağız!”

BİLDİRİCİ ‘EDİTÖRYAL SÜZGEÇTEN GEÇİRİLİP YAYINLANMALIYDI’ DEMİŞTİ

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Sedat Peker’in açıklamalarını hesabından paylaşan Erk Acarer’e gazetecilik eleştirisinde bulunmuştu.

“Erk Acarer’in de siyasi iktidarın bir kesimiyle hesaplaşma içerisinde olduğu anlaşılan Sedat Peker’in iddialarını kontrol etmesi, araştırması, editöryal süzgeçten geçirdikten sonra yayımlaması gerekirdi” diyen Bildirici, “Ancak o zaman bir gazetecilik ürününden söz edebilirdik. Oysa şimdi yaptığı sadece Sedat Peker’in paylaşımlarını duyurmasına aracılık etmek. Erk Acarer, Sedat Peker’e yardım etmekte yarar görmüş olabilir. Bu kişisel yaklaşımını anlarım, saygı da duyarım ama buna “gazetecilik faaliyeti” denemez. Bu bir aracılık…” ifadelerini kullanmıştı.

PEKER ÖZÜR DİLEDİ

Peker Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bildirici’den özür diledi.

Sedat Peker’den Erk Acarer sürprizi