Adana Büyükşehir Belediyesine seçim öncesi operasyon! 5 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 21 Aralık 2023 Perşembe 11:02 am - Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 7:43 pm

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, rüşvet alındığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 5’i tutuklandı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet soruşturması kapsamında pazartesi günü sabahın ilk saatlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Başkan Zeydan Karalar’ın danışmanınında bulunduğu Mürüvet S.’nin de bulunduğu 10  kişi gözaltına alındı. Şüpheler, bugün adliyeye sevk edildi.

Mürüvet S. ile belediye personeli Y.D. ve M.İ.T.’nin, birlikte hareket ettikleri firma sahiplerine, ihaleye girecek diğer firmaları söylediği, Ecrimisil yöntemiyle reklam verilen billboardların 3 reklam firmasına tahsis edilerek, belediyenin 58 milyon TL zarar uğratıldığı iddia edildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki sorguları tamamlanarak nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden Mürüvet S. ve belediye çalışanı Mehmet İlker T ile firma yöneticileri Semih G, Tahir Cem U. ve Süleyman A. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik algı operasyonu büyük tepki gördü

Kaynak: TELE1