Sayıştay: Ensar vakfı yurdunda öğrenciler üzerinden haksız kazanç sağlandı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 10:56 am - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 12:29 pm

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi hakkında hazırlanan Sayıştay Raporu’nda, Ensar Vakfı Trabzon Zehra Polat Çebi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklayan öğrencilerden haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre; Ensar Vakfı’na verilen yurtta öğrencilerden haksız kazanç sağlandığı ortaya çıktı. Sayıştay raporlarına göre; Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ensar Vakfı’na tesis edilen Zehra Polat Çebi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda mevzuat gereği ayırması zorunlu olan ücretsiz ve indirimli ücretli öğrenci kontenjanının yetersiz olduğu tespit edildi.

YÖNETMELİK YERİNE GETİRİLMEDİ

Yönetmelikteki “Öğrenci sayısının en az yüzde onunun bedelsiz, yüzde onunun ise yüzde 50 indirimli olarak ihtiyaç sahibi öğrencileri ayrılması gerekmektedir” hükmü yer almasına rağmen Özel Ensar Vakfı Trabzon Zehra Polat Çebi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda ücretsiz ve indirimli ücretli öğrenci kontenjanı kriterlerine uyulmadığı belirlendi.

Mevzuatta öngörülen öğrenci sayılarına riayet edilmeyen Ensar Vakfı yurdunda 141 öğrencinin kaldığı tespit edildi. 141 öğrencinin yüzde 10’u olan 14 öğrenci için ücretsiz, 14 öğrenci için ise yüzde 50 indirimli barınma hakkı sağlanması gerekirken, Sayıştay denetçilerinin yaptığı incelemelerde, sadece 3 öğrencinin ücretsiz, 1 öğrencinin yüzde 40, 8 öğrencinin yüzde 25 indirimli ve 2 öğrencinin yüzde 50 indirimli barındığı görüldü.

İdare, gereğinin yapılacağını ifade etti.

Sayıştay: AKP’li belediye terör örgütü üyeliğinden ceza alan kişiyi memur yaptı