‘Sarılar’ suç örgütü lideri rezidansa baskında yakalandı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 11:04 am - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 11:04 am

Adana merkezli 5 ilde ‘Sarılar’ suç örgütüne yapılan operasyonda 102 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt lideri Kenan S. bir rezidansa düzenlenen baskında yakalandı. O anlar kameraya yansıdı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, nitelikli yağma, uyuşturucu ve silah ticareti ve nitelikli dolandırıcılık gibi 71 ayrı suça karışan ve kendilerini ‘Sarılar’ olarak adlandıran organize suç örgütünü deşifre etti.

Polis liderliğini Kenan S.’nin yaptığı belirlenen örgüte üye 136 şüpheliye yönelik dün Adana merkezli 5 ilde 105 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda Kenan S. ile birlikte 102 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 1 uzun namlulu tüfek, ruhsatsız 12 tabanca, 3 av tüfeği, 745 uyuşturucu hap, 1 kilo 655 gram esrar ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında 34 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ÖRGÜT LİDERİNİN YAKALANDIĞI ANLAR KAMERADA

Bu arada örgüt lideri Kenan S.’nin saklandığı Seyhan ilçesindeki rezidansa yapılan baskın polis kamerasına yansıdı. Kapısı kırılarak girilen dairede arama yapan ekipler, giysi dolabına gizlenmiş ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Lula Da Silva’ya suikast planlayan suç örgütü çökertildi!

9 organize suç örgütüne yönelik 24 ilde ‘Tümör’ operasyonu