Sarıgül’den ‘Roman Akademisi’ sözü

Yayın tarihi: 10 Şubat 2019 Pazar 2:48 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2019 Pazar 2:48 pm

Kuştepe Mahallesi’nde düzenlenen mitingte konuşan Mustafa Sarıgül, bölgede çiçek satarak geçimini sağlayan yurttaşlar için de bir kooperatif kurularak İstanbul’un çiçek ihtiyacının buradan karşılanacağını söyledi.

Yerel seçimlerden sonra Kuştepe’yi pilot bölge seçeceklerini ifade eden Sarıgül konuşmasında şunları söyledi:

“Burada çok önemli bir sektör var. Daha önce bunu yapmayı çok arzu ettim. 31 Mart’tan sonra ilk işimiz bu olacak. Burada bütün Kuştepeli çiçekçi kardeşlerimin ortak katılımıyla, muhteşem bir kooparatif kuracağız. Herkes bu kooparatifte pay sahibi olacak. Otellerle ve büyük şirketlerle konuşacağız.

İstanbul’daki bütün otellerin, bütün düğünlerin, bütün büyük organizasyonların çiçek ihtiyacını bu kooparatif karşılayacak. Kuştepe İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli çiçek pazarı olacak. Burada her hafta büyük bir mezat kuracağız. Bütün İstanbul çiçek ihtiyacını buradan alacak. Aynı zamanda Kuştepe’de çiçek festivali düzenleyeceğiz.

Burada çok önemli bir ekonomik faaliyet olacak. Kuştepe çiçek üretimi ile,çiçek pazarıyla bir marka olacak ve herkes buraya gelecek.

Daha önce yaptığımız gibi burada nostaljik düğünler yapılacak, herkesin gözü Kuştepede olacak ve Kuştepe canlanacak.

Seyyar olarak çiçek satışı yapan yurttaşlarımızdan belediye bir tek kuruş işgaliye almayacak.

Üniversitelerle konuşacağız. Kuştepe de çok güzel bir roman akademisi açacağız.
Bu akademide kültürü sanatı en iyi şekilde ele alacağız. Çünkü Kuştepeli yurttaşlarımızın eğlence sektöründe de ekonomik olarak en iyi şekilde yer almasını istiyorum.

Bahar Şişliye’de Kuştepeye de çok güzel müjdelerle gelecek. Çünkü Şişli belediyesinin ışıkları 24 saat sönmeyecek ve o belediyenin kapıları sizlere sonuna kadar açık olacak.”