Sarıgül: Kılıçdaroğlu’na TikTok analizi yaptım

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:04 am - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:04 am

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile TikTok ile ilgili bir konuşma yaptığını söyledi.

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu’na Tiktok analizi yaptığını da söyledi.

Sarıgül, Sözcü TV ekranlarında gazeteciler Deniz Zeyrek ve Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Zeyrek’in Kılıçdaroğlu ile aralarında TikTok konusunda sohbet geçip geçmediği sorusuna Sarıgül şöyle yanıt verdi:

CHP’den aday olan TDP Lideri Sarıgül: Bu kürsüden bugün ayrılıyorum

Geçti. Dedim ki ‘Sayın genel başkanım, beni TikTok’a başlattıkları zaman bir genç geldi. ‘Bunu yapalım’ dedi.’ Ben TikTok’un ne olduğunu bilmiyorum. Ben daha teknoloji özürlüyüm. Bizim dönemimizde ne iPhone var, ne Instagram var, sonra Facebook, Twitter başladı.

ANALİZİNİ YAPTIM

Ben bir kere sayın Kılıçdaroğlu’na bunların analizini yaptım. Instagram kullanan kim? Ortaokul, lise ve üniversitenin bir bölümü. Twitter kullanan kim? Tamamen entelektüel kesim ağırlıklı. Facebook’ta da yaş ortalaması 60’ın üzerinde. Fakat TikTok şu: İşçi genç TikTok’ta, öğrenci gencin lise, ortaokul, üniversite bir bölümü TikTok’ta, gecekonduda yaşayan genç orada, köyde yaşayan genç orada. Yani TikTok’taki kitle politize olmayan, her an tercihini değiştirebilir kitle.

Sarıgül’den Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması