Saraçhane’deki büyük buluşma öncesi polis İstanbulluları alandan çıkarttı!

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 3:19 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 3:19 pm

Dün İBB Başkanı İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilmesi ve siyasi yasak sürecinin başlaması sonrası bugün halk, 16:00’da Saraçhane’ye davet edildi. Saraçhane’ye akın eden halkı ve basın mensuplarını polis, buluşma alanından çıkartırken güvenlik aramasından sonra insanların içeri alınacağını duyurdu. Halk, mitinge yalnızca 1 saat kala verilen bu karara tepki gösterdi.

İmamoğlu: Mertlerin kazandığı namertlerin kaybettiği bir dönemi yaşatacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Kamu Görevlisine Zincirleme Hakaret” suçundan verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının ardından İstanbullular Saraçhane’de buluşuyor. Karar tepki gösteren halk ve Altılı Masa’nın bugün buluşacağı miting öncesinde polis alana girişe izin vermiyor.

Saraçhane’den gelen bilgilere göre, polis basın mensupları dahil herkesi buluşmanın gerçekleşeceği alandan çıkarttı. Basın mensuplarını bile alana almayan polis kalabalığı güvenlik aramasından geçirerek içeri alacağını söyledi. Ancak buluşmaya yalnızca bir saat kala bu kararın verilmesi ve alandan basın mensuplarının bile çıkartılması dikkat çekti.

Alandan polis tarafından çıkartılan vatandaşlar ise, uygulamaya tepki göstererek “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları attı.

İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Hukukçu Ersan Şen canlı yayında açıkladı

NE OLMUŞTU?

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Verilen ceza ile birlikte İmamoğlu’na siyasi yasak süreci de başlamış oldu.

İmamoğlu, dünün ardından bugün de Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 6’lı masa liderlerinin Saraçhane’de bulunan İBB binasında buluşacaklarını söyledi. İmamoğlu’nun açıklamalarından sonra İstanbullular Saraçhane’ye doğru yola çıktı. Saat 16.00’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DemoktaT Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane’de İstanbullularla buluşacak.

İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük ceza açıklanmadan önce İmamoğlu İstanbulluları Saraçhane’ye davet etmiş, burada yaptığı konuşmada “Saraçhane’ye evinize, hoş geldiniz. Hangi çılgın sizin, millete ait, herhangi bir sürecin önüne set koyabilirmiş. Hangi çılgın zincir vurabilirmiş? İstanbul’da büyük bir irade ortaya koydunuz. İstanbul’da kocaman bir demokrasi tokatı attınız. Seçimi vermek istemediler söke söke aldınız. 6 Mayıs’ta seçimi iptal ettiler. Tokatı misli misli attınız ama doymadılar” ifadelerini kullanmıştı.