İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Hukukçu Ersan Şen canlı yayında açıkladı

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 8:52 am - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 8:52 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin ardından Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen Ekrem İmamoğlu’nun hukuken cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı hakkında açıklama yaptı.

krem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararın ardından kamuoyu, karar sonrasında sürecin nasıl işleyeceğini araştırmaya başladı. Ceza Hukuku uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen konu ile ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İşte mahkemenin İmamoğlu kararı sonrası Akşener’in ilk tepkisi

Ersan Şen “Siyasi yasak başladı mı?, Bundan sonra ne olacak? , Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi?” sorularına yanıt verdi.

İşte o açıklamalar;

ERSAN ŞEN: İSTİNAF YOLU VAR

“Gördüğüm kadarıyla hakaret suçlamasında alt sınırdan uzaklaşmış mahkeme. 1 yılın altında olsaydı veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması olsaydı siyasi yasak olmayacaktı. Ben olsaydım beraat kararı verirdim ama tabi bu benim görüşümdür. Sayın Ekrem İmamoğlu kaldığı yerden devam edecek. İstinaf yolu var, temyiz yolu var. Bunlar bu ülkenin kanayan yaralarıdır. Ben bugün beraat bekliyordum. Hukukçu olarak bu şekilde düşündüm.”

SEÇİMLERE KADAR KARAR ÇIKMAZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun aday olabileceğini vurgulayan Ersan Şen, bu kadar kısa sürede üst mahkemelerden kesin kararın çıkmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

İSTİNAF VE TEMYİZ SÜRESİ 2 YILI BULABİLİR

Ekrem İmamoğlu’nun avukatları alt mahkemenin kararını istinafa götürürken, kararın onanması veya yeniden görülmesi için alt mahkemeye iade etmesi gerekebilir. Normal şartlarda bu sürelerin uzunluğu dikkate alındığında kısa sürede bir kararın verilmesi beklenmiyor. Aynı zamanda kararın onanması durumunda da tekrar temyize gidilebilir. Şu anki şartlarda Ekrem İmamoğlu’nun yargılanma süreci devam ettiği için hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmuyor.

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na: Hiç moralini bozma, gülümsemeni sürdür