Saraçhane’de büyük buluşma!

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 11:54 am - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 11:54 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Kamu Görevlisine Zincirleme Hakaret” suçlamasıyla verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının ardından  6’lı masa liderleri ve İstanbullular Saraçhane’de buluşuyor.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Verilen ceza ile birlikte İmamoğlu’na siyasi yasak süreci de beşlamış oldu.

İmamoğlu, dünün ardından bugün de Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 6’lı masa liderlerinin Saraçhane’de bulunan İBB binasında buluşacaklarını söyledi. İmamoğlu’nun açıklamalarından sonra İstanbullular Saraçhane’ye doğru yola çıktı. Saat 16.00’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demoktar Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane’de İstanbullularla buluşacak.

Ekrem İmamoğlu: Hangi çılgın zincir vuracakmış!

İSTANBULLULAR DÜN SARAÇHANEYE AKIN ETMİŞTİ

İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük ceza açıklanmadan önce İmamoğlu İstanbulluları Saraçhane’ye davet etmiş, burada yaptığı konuşmada “Saraçhane’ye evinize, hoş geldiniz. Hangi çılgın sizin, millete ait, herhangi bir sürecin önüne set koyabilirmiş. Hangi çılgın zincir vurabilirmiş? İstanbul’da büyük bir irade ortaya koydunuz. İstanbul’da kocaman bir demokrasi tokatı attınız. Seçimi vermek istemediler söke söke aldınız. 6 Mayıs’ta seçimi iptal ettiler. Tokatı misli misli attınız ama doymadılar” ifadelerini kullanmıştı.