Şap karantinası! 3 ilde hayvan pazarları kapatıldı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 5:24 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 5:24 pm

Büyükbaş hayvanlarda görülen Şap hastalığı nedeniyle Kayseri, Sivas ve Tokat illerinde canlı hayvan pazarları kapatıldı.

Büyükbaş hayvanlarda görülen Şap hastalığı nedeniyle Kayseri, Sivas ve Tokat illerinde canlı hayvan pazarları kapatıldı. Yozgat’ta hastalığın hayvanlara bulaşmaması için denetimler artırılırken, bir köyde il dışından getirilen hayvanda görülen hastalık nedeniyle lokal karantina uygulaması başlatıldı.

Yurttaşın alamadığı ette son tehlike! Bakanlıktan şap hastalığı açıklaması

YOZGAT’TA 1 HAYVANDA TESPİT EDİLDİ

Yozgat’ın sınır illerinden üçünde şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan pazarları kapatıldı, hastalığın il genelindeki hayvanlara sıçramasını önlemek amacıyla tedbirler artırıldı.

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri olan Yozgat’ta il genelindeki hayvanların aşılarının zamanında yapıldığı, yapılan alan taramasında hayvanlarda herhangi bir hastalıkla karşılaşılmadığı kaydedildi. Bir köyde ise il dışından getirilen büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edildi. Hastalığın görüldüğü hayvanın kaldığı ahır ve bağlantılarında lokal karantina uygulanası başlatıldı. Tarım müdürlükleri ile birlikte belediye ve güvenlik birimlerini kontrollerini artırarak, hastalık olan ve menşei belli olmayan, sağlık raporu bulunmayan hayvanların il sınırlarından girişine izin verilmediği bildirildi.

 

 

Kaynak: TELE1