Sansür Yasası ABD basınında! “Seçimden önce susturmayı amaçlıyor”

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 11:13 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 4:35 am

Yılmaz Polat TELE1 Washington Temsilcisi

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post Gazetesi, başyazısında, Türkiye’de ifade özgürlüğü ve demokrasinin yok olduğunu bildirdi. Yazıda, Sansür Yasası’nın seçimden önce çıkartılmasına dikkat çekildi.

ABD Yönetimi ve Kongre üyelerinin güne başlarken okuduğu gazete olarak bilinen Washington Post, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesinin bir zamanlar canlı olan özgür basınını boyun eğmeye zorladığını yazdı.

Sansürü de Meclis’te yolsuzluğu AKladıkları gibi kutladılar!

AKP rejimi ve rejime yakın şirketlerin bir zamanlar özgür düşünen haber kuruluşlarını devraldığını kaydeden gazete, böylece Erdoğan’ın medyayı kontrol altında tutmasını sağladığını belirtti.

“MUHALİF BASINI SUSTURMA AMAÇLI”

Washington Post, yorum sayfasında değerlendirdiği başyazıda, “yeni yasa Türkiye’yi boşluğun daha da derinlerine sürüklüyor“ diyor.
Gazete şöyle devam ediyor:

“Yasa önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminden önce muhalif basını susturmayı ve hükümete karşı haberleri önlemeyi amaçladığı açık.”

ABD Gazetesi, Savcılara, gazetecileri endişe, korku veya panik yaratma “niyeti” ile suçlama ve onları hapse atma konusunda geniş bir serbestlik sağlayacağını anlatıyor.

Washington Post, yasanın sosyal medyayı da kapsadığını duyuruyor.

 

Leman’dan ‘Sansür yasası’ göndermeli kapak