Şanlıurfa’daki ‘elektrik duasına’ suç duyurusu!

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 11:53 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 11:53 pm

DEDAŞ (Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş), Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde “elektrik duasına” çıkan yurttaşlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa Suruç’ta günde 12 saat kesinti yaşandığı iddiasıyla elektrik duasına çıkan Karıncalı Mahallesi sakinleri, ülke gündemine oturdu. DEDAŞ, elektrik isteyen köylüler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun gerekçesi ise halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek ile DEDAŞ’ın hedef gösterildiği iddiası. Eyleme katılan 15 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Urfanatik’in aktardıklarına göre; Suruç’un kırsal Karıncalı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, kesintilere tepki olarak 14 ‘ta duasına çıkmıştı. Sosyal medyaya düşen elektrik duası görüntüleri, bir anda gündeme oturdu. Mahallelinin yağmur duası yaparcasına elektrik duasına çıkması TBMM’ye bile taşındı.

DEDAŞ, günlerdir konuşulan elektrik duası nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuruda “Karıncalı Mahallesi sakinlerinin elektrik duasına çıkarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve DEDAŞ’ı hedef gösterdiği” öne sürüldü. Öte yandan şirketin elektrik duasıyla ilgili görüntülere de erişim yasağı getirilmesini talep ettiği belirtildi. Savcılık, eyleme katılan 15 kişi hakkında soruşturma başlattı. Elektrik duasına çıkan mahalleli, “Nereye başvursak ancak Allah’ın gücü yeter diyorlar. Allah’ın gücü herşeye yeter, biz de elektriği Allah’tan istiyoruz. Allah’ım bu zulme son ver” diyerek kesintilere tepki göstermişti.