Sanayi üretim rakamları açıklandı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 10:20 am - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 11:08 am

TÜİK’e göre sanayi üretimi Temmuz ayında yüzde 8.4 artarken, yıllık yüzde 4.4 arttı.

TÜİK’in açıkladığı Sanayi Üretim Endeksi verilerine göre, 2020 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 6,4 arttı.

Bakan Varank: İLK 3’TEKİ YERİMİZİ ALDIK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: “Aylık bazda tüm alt kalemler pozitif gerçekleşti. Sanayi üretiminde küresel ekonomide pozitif ayrışmaya devam ederek ilk 3’te yerimizi aldık.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Aylık bazda tüm alt kalemler pozitif gerçekleşti. Sanayi üretiminde küresel ekonomide pozitif ayrışmaya devam ederek ilk 3’te yerimizi aldık. Uyguladığımız tedbirler reel sektörü canlandırdı. 3. çeyrekte yüksek büyüme bekliyoruz.” dedi.