Samsung’un amiral gemisi akıllı saat modelleri, sonunda beklenen özelliklere kavuşuyor

Yayın tarihi: 24 Nisan 2023 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 23 Nisan 2023 Pazar 12:11 am

Samsung Galaxy Watch 5 serisi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında piyasaya sürüldü. Cihaz, cilt sıcaklığı ölçümü için bir kızılötesi sensöre sahip olarak geldi. Güney Koreli marka şimdi, Watch 5 ve Watch 5 Pro modellerinde yeni bir özellik sunan bir güncelleme yayınlıyor. Bu özellik, kadınlar için cilt sıcaklığı temelli adet döngüsü takibini mümkün kılıyor.

 

Samsung, Şubat ayında Natural Cycles ile iş birliği yaparak Galaxy Watch 5 serisi için en son özelliği getirdi. Regülasyon onaylarını aldıktan sonra, yeni özellik Güney Kore, ABD, İngiltere ve Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre dahil olmak üzere 29 Avrupa ülkesindeki tüm Watch 5 serisi modellerine sunulmaktadır. Sıcaklık temelli adet döngüsü takibi özelliği, Samsung Health uygulaması güncellemeleri aracılığıyla aşamalı olarak sunuluyor.

 

 Galaxy Watch 5

Yeni özellik güncellemesi, Galaxy Watch 5 serisindeki kızılötesi sıcaklık sensörünü kullanarak doğru adet döngüsü takibini sağlıyor. Kullanıcılar şimdiye kadar adet döngülerini manuel olarak takip etmek zorunda kalmışlardı. Samsung, bazal vücut sıcaklığının (BBT) adet döngüsüne göre değiştiğini ve uyanır uyanmaz ölçülmesi gerektiğini açıklıyor. Bu durum kullanıcılar için uygunsuz olabilir ve unutulabilir. Galaxy Watch 5 serisi, uyku takibi ve kızılötesi sıcaklık sensörüne sahip olduğundan, yeni döngü takip özelliği otomatik olarak çalışabilir hale getirildi.

Huawei akıllı kapı kilidi, hırsızların kabusu olacak

 

Samsung Galaxy Watch 5 serisi ayrıca, kullanıcıların kendi takvim temelli döngü takip girdilerini ekleyerek ovülasyonu takip edebilecek ve kullanıcının sonraki periyodunun başlangıcını tahmin edebilecektir. Samsung, bu verilerin güvenli bir şekilde şifrelendiğini ve cihazda saklandığını belirtiyor. Samsung Galaxy Watch 5 sonunda beklenen özelliğe kavuşuyor.