Samsung, 2020’de Galaxy Fold satışlarını arttırmayı planlıyor

Yayın tarihi: 8 Kasım 2019 Cuma 10:24 am - Güncelleme: 8 Kasım 2019 Cuma 10:24 am

Samsung hayli uzun bir süredir üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli Galaxy Fold’u bu yılın başlarında tanıtmıştı. Galaxy Fold satışa sunulmak üzereyken ortaya çıkan ekran sorunları nedeniyle telefonun çıkışı yaklaşık olarak 6 ay gecikti. Bu olumsuz tabloya rağmen Galaxy F, 2000 dolarlık fiyatıyla raflardaki yerini aldı.

Telefonun fiyatının yüksek olması ve çıkışından önce yaşanan sorunlar nedeniyle, kullanıcılarda katlanabilir ekranlı modellere karşı bir ön yargı oluştu. Bu ön yargı neticesinde satışlar da beklentilerin çok gerisinde kaldı.

CoD Modern Warfare en çok satan oyun oldu

Konu hakkında bir açıklamada bulunan Samsung CEO’su DJ Koh 2020 ile birlikte katlanabilir ekranlı akıllı telefon satışlarının hatırı sayılır ölçüde artacağını açıkladı. Koh hedeflerinin 5 – 6 milyon katlanabilir ekranlı telefon satmak olduğunu belirtti.

galaxy fold

Katlanabilir ekranlı modellerin geniş kitlelere ulaşması için öncelikli olarak fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Zira yurtdışı fiyatı 2000 dolar olan bir model muhtemelen ülkemizde 20.000TL civarında fiyatlardan satılacaktır.