Şampiyonluk düğümü bugün çözülecek! Süper Lig’de final gecesi

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2024 Pazar 9:51 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2024 Pazar 9:52 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Süper Lig‘de 2023/2024 sezonu bugün oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Zirve mücadelesine devam eden Galatasaray ile Fenerbahçe, final gecesinde son kozlarını oynayacak. Küme potasında ise takımlar bir alt lige düşmemek için mücadele edecek. Şampiyonluk için 1 puan alması yeterli olan Galatasaray, Konyaspor deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe ise İstanbulspor’u ağırlayacak. Sarı lacivertlilerin kupaya uzanması için; 3 puan alması, Galatasaray’ın ise mağlup olması gerekiyor.

Süper Lig’de, 2023-2024 sezonunun kapanış maçları bugün oynanacak. Hem küme potasında hem de şampiyonlukta rekabet devam ederken, sezonun düğümü bugün çözülecek.

GALATASARAY KONYA DEPLASMANINDA

Ligde ezeli rakibinin 3 puan önünde zirvede yer alan Galatasaray, küme potasında yer alan Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

FENERBAHÇE EVİNDE

Galatasaray’ı geçtiğimiz hafta deplasmanda 1-0 mağlup mağlup ederek moral depolayan Fenerbahçe ise sahasında bir alt lige düşmesi kesinleşen İstanbulspor ile mücadele edecek.

DÜĞÜM BUGÜN ÇÖZÜLECEK

Uzun bir süredir şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki yarış bugün sona erecek.

Galatasaray, Konyaspor deplasmanında 1 puan alması durumunda Süper Lig’de 2023-2024 sezonunun şampiyonu olacak.

Rakibinin 3 puan gerisinde yer alan ancak ikili averajda Galatasaray’ın önünde olan Fenerbahçe ise İstanbulspor maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak.

Sarı lacivertliler maçta 3 puan alması durumunda, şampiyon olmak için sarı kırmızılı ekibin Konyaspor’a mağlup olmasını bekleyecek.

HEYECAN DORUKTA

Bugün oynanacak karşılaşmaların tümü saat 19.00 itibarıyla başlayacak. Hem küme mücadelesinin hem de şampiyonluk mücadelesinin son bulacağı ligin kapanış gününde heyecan dorukta olacak.

Bugün saat 19.00’da başlayacak karşılaşmalar şöyle:

Fenerbahçe-İstanbulspor

Konyaspor-Galatasaray

Pendikspor-Gaziantep FK

Adana Demirspor-Başakşehir

Kasımpaşa-Beşiktaş

Trabzonspor-MKE Ankaragücü

Hatayspor-Çaykur Rizespor

Süper Lig’de hangi takım kaç kart gördü? İşte Ali Koç’un işaret ettiği kart tablosu

Fenerbahçe, Galatasaray, Süper Lig, Şampiyon, Konyaspor, İstanbulspor, futbol

Süper Lig’de 2023/2024 sezonu bugün oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Zirve mücadelesine devam eden Galatasaray ile Fenerbahçe, final gecesinde son kozlarını oynayacak. Küme potasında ise takımlar bir alt lige düşmemek için mücadele edecek. Şampiyonluk için 1 puan alması yeterli olan Galatasaray, Konyaspor deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe ise İstanbulspor’u ağırlayacak. Sarı lacivertlilerin kupaya uzanması için 3 puan alıp Galatasaray’ın ise mağlup olması gerekiyor.  

Kaynak: HABER MERKEZİ