Süper Lig’de hangi takım kaç kart gördü? İşte Ali Koç’un işaret ettiği kart tablosu

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 3:21 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 3:27 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Süper Lig‘de şampiyon pazar günü belli olacak. Uzun bir süredir devam eden hakem ve kart tartışmaları son periyotta da devam ediyor. Söz konusu tartışmalarda şampiyonluğun iki favorisi Galatasaray ve Fenerbahçe çok kez karşı karşıya gelmişti. Peki Ali Koç’un derbi sonrasında bir kez daha gündeme getirdiği kart tablosu ne durumda? TELE1, takımlara sezon boyunca gösterilen kartları mercek altına aldı.

Süper Lig’de şampiyon pazar günü oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. Fenerbahçe, sahasında bir alt lige düşmesi kesinleşen İstanbulspor’u ağırlayacak. Galatasaray ise küme mücadelesi veren Konyaspor’a konuk olacak. Nefeslerin tutulduğu Süper Lig’de sezon başından bu yana süren hakem tartışmaları, son virajda da devam ediyor.

ALİ KOÇ, KART SAYILARINI İŞARET ETTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sık sık eleştirdiği TFF ve hakem kararlarıyla ilgili dikkat çeken bir çıkış daha yaptı. Koç, geçen hafta oynanan ve sarı lacivertli ekibin 1-0 kazandığı Galatasaray derbisinin ardından, ligde gösterilen kart sayılarına dikkat çekmişti. Ezeli rakipleri Galatasaray’a göre kendilerinin daha fazla kart gördüğünü savunan Koç, “Toplam sarı kart-kırmızı kart ve bunları alırken kaç faul yapılmış onlara bakın. Olağanüstü bir tablo ortaya çıkıyor. Haftalardır sarı kart görmüyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün, Koç’un açıklamaları sonrası Süper Lig’de geride kalan 37 haftada, hakemlerin her iki takıma da gösterdiği sarı ve kırmızı kartları mercek altına aldı.

Süper Lig’in penaltı grafiği: Hangi takım kaç penaltı kazandı, kaçını gole çevirdi?

FENERBAHÇE 504, GALATASARAY 510 FAUL YAPTI

Fenerbahçe, 37 haftada rakiplerine toplamda 504 faul yaptı. Galatasaray ise çıktığı karşılaşmalarda rakiplerine toplamda 510 faul yaptı.

FENERBAHÇE’YE 87 SARI KART ÇIKTI

Sofascore’un verilerine göre; Fenerbahçe, Süper Lig’de çıktığı 37 karşılaşmada toplamda 91 sarı kart gördü. Sarı lacivertli ekipte 5 oyuncu ise kırmızı kart ile cezalandırıldı. Fenerbahçe, en çok sarı kart gösterilen takımların yer aldığı sıralamada üçüncü, kırmızı kartta ise 5. sırada yer aldı. Maç başına 13.6 faul yapan Kanarya, maç başına 2.5 sarı kart gördü. Fenerbahçe bu istatistiklere göre ligin en çok kart gören takımlarından biri oldu.

GALATASARAY’A 64 KART ÇIKTI

Galatasaray’a ise 37 maçta toplamda 64 sarı kart gösterildi. Sarı kırmızılarda sezon boyunca yalnızca bir futbolcu kırmızı kart gördü. Sarı kırmızlı ekip; ligde takımlara gösterilen toplam sarı kart tablosunda 18. sırada yer aldı. Maç başına 13.8 faul yapan Galatasaray, maç başına 1.7 sarı kart gördü. Cimbom, bu istatistiklere göre ligin en az kart gören takımlarından biri oldu.

ZİRVEDE HATAYSPOR VAR

Süper Lig’de bu sezon en çok kart gören takım Hatayspor oldu. 105 sarı kart gören Hatay temsilcisi, 1 de kırmızı kart gördü. Hatay’ı 92 sarı ve 7 kırmızı kartla Fatih Karagümrük, 91 sarı kart ve 5 kırmızı kartla Fenerbahçe takip etti.

Ligde takımların gördüğü kart istatistikleri şöyle:

(Sıralama sarı kart sayısına göre yapılmıştır)

Takım

Sarı kart 

Kırmızı kart

Hatayspor

105

1

Karagümrük

92

7

Fenerbahçe

91

5

Beşiktaş

90

4

İstanbulspor

87

6

Alanyaspor

85

4

Rizespor

82

3

Gaziantep FK

82

4

Kayserispor

80

4

Pendikspor

80

6

Başahşehir

79

5

A. Demirspor

79

8

Samsunspor

78

2

Antalyaspor

76

4

Sivasspor

72

3

Konyaspor

71

2

Kasımpaşa

69

2

Galatasaray

64

1

Ankaragücü

63

3

Trabzonspor

62

1

 

Yarışın devam ettiği Süper Lig’de çarpıcı istatistikler! İşte geride kalan maçlarda ligin enleri…

Süper Lig, Fenerbahçe, Galatasaray, sarı kart, kırmızı kart, süper lig kart istatistikleri

 

Kaynak: HABER MERKEZİ