Salim Şen’den Erdoğan’a ‘kader’ tepkisi: Utanmadan böyle açıklayabiliyorlar

Yayın tarihi: 17 Ekim 2022 Pazartesi 10:35 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2022 Salı 3:33 am

Hukukçu Salim Şen, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın maden faciasına ‘kader’ demesine sert tepki gösterdi. Salim Şen, “Utanmadan bunu böyle açıklayabiliyor. Hamdolsun diyor 24 saat cenazelerini çıkarabildik diyor. İnsanın tüyleri diken diken oluyor” dedi. 

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça isimli programda Bartın maden faciasında yaşananlar değerlendirildi. Hukukçu Salim Şen, 41 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kader’ açıklamasına tepki gösterdi. Şen, Erdoğan’ın 41 işçiyi 24 saat geçmeden yer altından çıkarılmasına ‘hamdolsun’ demesine de tepki göstererek şunları dile getirdi: 

Erdoğan’dan madencilerin ölümü için “fıtrat”tan sonra “kader” yorumu

“İNSANIN TÜYLERİ DİKEN DİKEN OLUYOR”

“Biz bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde Allah’ın yazdığı kaderin tecilinde zaten fıtratların kayıtlı olan ölüm hadiselerini sıradan bir… Bundan öncekiler gibi zaten yüz yıllardır var olan bundan sonra da var olacak olay yaşadık (!) Utanmadan bunu böyle açıklayabiliyor yüzleri sıkılmadan açıklayabiliyorlar. Hakikaten utanmadan bunları kader ile fıtratla alın yazısı ile açıklayabiliyorlar. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı 41 can. Kendi döneminde 1.889 maden işçisi katledilmiş. 41 can toprak altında ihmaller kurbanı. Göz göre göre göre katliama kurban edilmiş. Hamdolsun diyor 24 saat cenazelerini çıkarabildik diyor. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. ‘Biz kader planına inanmış insanlarız’ diyor

“SENİN MUHATABIN HUKUK”

Sen kadere inanabilirsin saygı duyarım başka şeylere de inanabilirsin. Bizi hiç ilgilendirmiyor. Burası Anayasa’sı olan Anayasal bir devlet ise… Bir ara verilmiş olsa da öyle olduğunu biliyoruz bu ülkenin hukukudur senin muhatabın.

Ölen madencinin eşi: Şef, ‘Bize kömür lazım keyfiniz lazım değil” demiş

“İNANCIN HİÇBİRİMİZ İLGİLENDİRMİYOR”

İşletmek zorunda olduğu bunlardır. İnancın hiçbirimizi ilgilenmiyor. Bu işten inancımızın gereği fıtratımızın gereği kaderin bir cilvesi ne olaylarda ihmali kusura olanlar ne bunu gerektiğini gibi soruşturmayanlar hesap vermekten kurtulamayacaklar.

“SAYIŞTAY GÖZ GÖRE GÖRE AÇIKLIYOR”

Kendi inançlarında Allah ile hesap vermeleri bizi ilgilendirmiyor ama bu ülkenin insanlarına bu katliamların hesabını verecekler. Burası muz cumhuriyeti mi?

İki tane Sayıştay raporu var. Göz göre göre açıklıyor. Eğer 300 metre aşağıda çalışmaya devam edeceksiniz bu olaylar olacak diyor.

Bir ay önce gitmiş enerji bakanı o Sayıştay raporunu okuduysa her şeye razıyım.

Aklı ve bilimi dışlamış para hırsı olan iktidar raporlarla ilgileri olamaz”

Ölen madencinin eşi ağlayarak ihmalleri anlattı! “Gaz var dediler havalandırmalar yapılacaktı”