Erdoğan’dan madencilerin ölümü için “fıtrat”tan sonra “kader” yorumu

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 3:53 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2022 Pazar 12:38 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın maden faciası hakkında, “Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 41 işçinin hayatını kaybettiği Bartın’daki maden ocağında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Manisa Soma’daki maden faciası hakkında kullandığı “fıtrat” kelimesinin bir benzerini Bartın için de kullandı. Erdoğan, yaşanan faciayı “kaderin planı” olarak niteledi.

“BUNLAR HER ZAMAN OLACAKTIR”

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda bizim mevcut ocaklarımızın içinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, birileri bununla tabii dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunları da bilmemiz lazım. Maden kazalarını inşallah tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin içindeyiz.”

SOMA İÇİN DE “FITRAT” DEMİŞTİ

Erdoğan, Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası hakkında da “Fıtrat” kelimesini kullanmıştı.

Erdoğan, “Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında fıtratında bunlar var. Hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. Tabi işin boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden yaralamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

 

“24 SAATİ BİLE BULMADAN 41 ŞEHİDİMİZE ULAŞTIK”

Erdoğan, yer altında yaşamını yitiren ardından saatlerce mahsur kalan madencilerin bir gün geçmeden çıkartılmasını başarı olarak gördü. “Çünkü Soma’da biliyorsunuz çok uzun sürdü” diyen Erdoğan şunları sarf etti:

“Rabbime hamd ediyorum. Dün akşamdan bu yana, 24 saati bulmadan bir neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma’da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan hamdolsun 41 şehidimize ulaştık.

TELE1 ekibi Bartın patlama bölgesinde! İşçilerin yakınları sinir krizi geçirdi