Tedbirler patronlar için. Sağlık önlemleri ve emekçiler için bir şey yok

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 9:16 pm - Güncelleme: 19 Mart 2020 Perşembe 7:51 am

Prof. Dr. Emre Kongar ve Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 DAKİKA’da, Koronavirüs toplantısından çıkan yeni önlemler, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirleri masaya yatırdı.  Önlem paketinden emekçilere bir şey çıkmadığı, patronların gözetildiği vurgulandı. Alınacak kararlar için Türk Tabipler Birliği’nin toplantıya çağrılmaması skandal olarak yorumlandı.

Emre Kongar, sağlıkla ilgili bir karar alınmış gözükmediği, örneğin şehir hastanelerinin nasıl kullanılacağının belirtilmediğini söyledi. Kongar, alınan tedbirlerin genellikle ekonomik olduğunu vurguladı.

Ben  Bölücü Virüs  olarak nitelendirilmesini eleştiren Merdan Yanardağ da, Koronavirüsle ilgili teolojiye dayalı değil akılcı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Yanardağ,  “Bir ilahiyatçı bakışıyla siz, hastalığı bir sorunu çözemezsiniz. Türk Tabipler Birliği’nin toplantıya çağrılmaması büyük bir  skandal” dedi.

ERDOĞAN BÜYÜK BİR KORKU İÇİNDE

Bu ülkede hiç kimsenin  ‘bu virüs gelsin, bir an önce yayılsın’ demediğini belirten Merdan Yanardağ, “Bu durum Sayın Erdoğan’ın büyük bir korku içinde olduğunu gösteriyor. Bu virüs salgınının bile kendi iktidarını tehdit etmesinden korkuyor. Bu vehim bir durumdur. Buna gerek yok. Zaten bu ülkeyi birleştiren bir zemin kalmadı. Cumhurbaşkanı da tarafsız değil. Meclis aksesuara dönüştü. Ortak değerlerimiz, ortak sevinçlerimiz, ortak değerlerimiz kalmadı.Bu toplum parçalandı” diye konuştu.

Yanardağ önlem paketinden emekçilere bir şey çıkmadığını, patronların gözetildiğini varguladı.