Saldırının ardından Fransa karıştı! Sokaklar savaş alanına döndü

Yayın tarihi: 24 Aralık 2022 Cumartesi 8:18 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2022 Cumartesi 10:53 pm

Fransa’nın başkenti Paris’te, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında yapılan saldırının ardından sokağa çıkan grup polis ile çatıştı.

Fransa’nın başkenti Paris’in 10. Bölgesi’nde bir Fransız vatandaşının Ahmet Kaya Kültür Merkezi diye bilinen binanın da olduğu Enghien Caddesi’nde dün düzenlediği saldırıya ilişkin soruşturmaya, savcılık “ırkçı sebep” ihtimalini ekledi.

3 kişinin hayatını kaybettiği saldırı hakkında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron “Fransa Kürtleri Paris’in ortasında hain bir saldırının hedefi oldu. Kalbimiz kurbanlar ile aileleri ve yakınları için yaşam mücadelesi verenlerle” açıklamasını yaptı.

Saldırıya Türkiye’den de tepki geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Selahattin Demirtaş gibi isimler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıya tepki gösterdi.

FRANSA KARIŞTI

Saldırının ardından Paris’te gösteri yapmak isteyen kişilerle polis arasında çatışma çıktı. Gösteriye katılanların çevreye zarar vermesiyle Paris sokakları savaş alanına döndü.

Paris Ahmet Kaya Kültür merkezi yakınlarına silahlı saldırı! 3 ölü 4 yaralı