Saldırı esnasında kilise önünde olmayan polislere soruşturma

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 3:54 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 3:59 pm

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırı esnasında kilise önünde bulunması gereken polisler hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haber: Neslihan Gültekin

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iki failin de yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, faillerin IŞİD’li olduklarını değerlendirdiklerini söyledi. Gözaltına alınan zanlıların isimleri henüz açıklanmadı.

Reuters haber ajansı, IŞİD’in Telegram kanalından yaptığı paylaşımla saldırıyı üstlendiğini bildirdi.

POLİSLERE SORUŞTURMA

Saldırıya ilişkin yeni detaylar ve görüntüler ortaya çıkmaya devam ederken saldırı sırasında kilise önünde polis bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

TELE1.com.tr’den Neslihan Gültekin’in edindiği bilgilere göre, emniyet kaynaklarından edindiği bilgilere göre, ibadet günlerinde kilise önünde bulunması gereken 2 polis hakkında soruşturma başlatıldı.

Kiliseye saldırıda katliamdan dönülmüş: Silahları tutukluk yaptı

 

SİLAHLARLAR TUTUKLUK YAPTI

Saldırıya ilişkin ortaya çıkan görüntülerde iki saldırganın önce ibadethaneye giren bir kişiye kapıyı açtıkları görülüyor. Daha sonra içeriye dalan saldırganların görüntülerde kilise içinde sağa sola ateş etmeye çalıştıkları da görülüyor. Bu arada zanlıların hereketlerinden silahların tutukluk yaptığı anlaşılıyor.

SİNAGOG VE KİLİSELERE SALDIRI HAZIRLIĞINDA 3 IŞİD’Lİ YAKALANMIŞTI

Aralık 2023’te, MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla Türkiye’deki sinagog ve kiliselerle birlikte, Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 3’ü terör örgütü IŞİD’in sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalanmıştı.

 

Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detaylar! İlk hedef Balat’mış

Santa Maria Kilisesi saldırısında IŞİD izi: Gözaltı sayısı 51’e yükseldi

Kaynak: TELE1