Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detaylar! İlk hedef Balat’mış

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 2:16 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 2:16 pm

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Terör örgütü IŞİD’in yılbaşında Balat’taki Santa Maria Kilisesi ve bir Sinagog olduğu öğrenildi.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde Pazar ayini esnasında iki kar maskeli saldırgan dua edenlerin üzerine ateş açtı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşanırken kurşunların hedefi olan bir kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre, terör örgütü IŞİD’in izi çıkan saldırının yankıları sürerken örgütün yılbaşı gecesini kana bulamak için 2 hedef noktada eylem planladığı ortaya çıktı. MİT, IŞİD üyelerinin yılbaşını kana bulamak için eylem planladığı bilgisini Emniyet Genel Müdürlüğü’yle paylaşması üzerine bir isim incelemeye alındı.

Emniyete bağlı istihbarat timleri sahaya indi. Saha elemanlarından elde edilen verilere göre eylem yapacak kişi E.Y. isimli Iraklı IŞİD üyesiydi. E.Y. isimli IŞİD üyesinin Balat’ta eylem yapabilmek için hem Meryem Ana Kilisesi’ni hem de Balat’taki Sinagog’da keşif faaliyeti gerçekleştirdiği belirlendi. E.Y.’nin Balat’ta keşif yaptığına ilişkin görüntüler de gün yüzüne çıktı.

9 İL VE 39 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Eylemi gerçekleştirmek için kendisine Balıkesir’de bulunan bir IŞİD üyesini yardımcı alan E.Y.’nin Sakarya’da saklandığı teknik ve fiziki takip sonucu ortaya çıkarıldı.

İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun ve 39 farklı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon düzenlendi. 9 ilde yapılan operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Reisi’nden Santa Maria Kilisesi saldırısı açıklaması

 

Kaynak: TELE1