Sahte savcı, vatandaşları yakınlarını hapisten çıkarma vaadiyle dolandırırken yakalandı

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 7:45 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 7:45 am

700 bin lira karşılığında yakınlarını hapisten çıkarma vaadiyle vatandaşları dolandırmaya çalışan sahte savcı suç üstü yakalandı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; İstanbul’da sahte savcı Ahmet A. ve sahte avukat Adnan K., cinsel istismar suçundan tutuklu bulunan bir kişinin tahliyesi için aile üyeleriyle kafeteryada buluştu. 9 Temmuzda yaşanan olayda tutuklunun serbest kalması karşılığında 700 bin lira alan iki kafadara, kafeteryaya gelen polisler kimlik kontrolü yaptı. Kendini avukat olarak tanıtan Adnan K.’nin tehdit suçundan arandığı ortaya çıktı.

POLİSLERİ DE KANDIRMAYA ÇALIŞTI

Bunun üzerine sözde savcı Ahmet A., cebinde bulunan savcı kimliğini göstererek arkadaşına müdahale edilmemesini istedi. Şüphe üzerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) ait Hâkim-Savcı Kartı sistemden sorgulanınca bu kartın da sahte olduğu ortaya çıktı. Bu sırada masada bulunan ve cezaevindeki yakınlarının dışarı çıkması için 700 bin lira veren vatandaşlar polise şüphelilerin, kendilerini avukat-savcı olarak tanıttıklarını ve şikâyetçi olduklarını belirttiler. İki şüpheli tutuklandı.

Taksiciyi dolandıran sahte savcı yeniden yargılanacak