Sağanak da engelleyemedi! Heyecan dolu yarışta yine Verstappen kazandı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 6:34 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 7:09 pm

Sağanak yağışın damga vurduğu Hollanda GP’sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Hollandalı pilot üst üste dokuzuncu Grand Prix zaferini elde ederken, bu alanda Sebastian Vettel’in rekoruna ortak oldu. Vettel bu rekoru 2013’te Red Bull’daki dördüncü ve son şampiyonluğunu elde ettiği sezonda kırmıştı.

Kuzey Denizi kıyısındaki Zandvoort kasabasıyla aynı adı taşıyan 4,2 kilometrelik pistte 72 tur üzerinden gerçekleşen Hollanda Grand Prix’sinde Max Verstappen ilk sırada başladı. İlk turun sonunda bastıran yağmurun ardından birçok pilot erkenden pite girerek ıslak zemin lastiklerine geçmek zorunda kaldı. 13. turunda bir kez daha pit stop yapan Verstappen, o sırada ilk sırada yer alan takım arkadaşı Sergio Perez’in bir tur sonra pite girmesinin ardından liderliği eline geçirdi.

Verstappen rahat şekilde liderliğini sürdürürken 60. turda yağmur bir kez daha bastırdı. Alfa Romeo pilotu Zhou Guanyu daha sonra bariyerlere girdi. 65. turda yoğun yağış nedeniyle kırmızı bayrak çekildi.
Yaklaşık 45 dakikalık aranın ardından yarış güvenlik aracı eşliğinde yeniden başladı. Kalan turlarda liderliği elden bırakmayan Red Bull pilotu Max Verstappen zafere ulaştı. Aston Martin’in tecrübeli pilotu Fernando Alonso ikinci, Alpine pilotu Pierre Gasly ise üçüncü oldu.

SAĞANK ARASI SONRASI PEREZ’E CEZA

Yarışa verilen aranın ardından üçüncü sırada başlayan Red Bull pilotu Sergio Perez, pit yolunda hız yaptığı gerekçesiyle 5 saniye ceza aldı ve podyumdaki yerini Gasly’ye kaptırdı. Ferrari pilotu Charles Leclerc ise dokuzuncu sıradan başladığı yarışı aracının tabanında meydana hasar nedeniyle tamamlayamadı.

VERSTAPPEN’İN 11. GALİBİYETİ

Şu ana kadar Red Bull sürücüsü Max Verstappen’in 11, takım arkadaşı Sergio Perez’in de 2 yarış galibiyeti bulunuyor. Sezonun 6. ayağı Emilia- Romagna Grand Prix’si, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti.