“Saadet – Gelecek İttifakı” resmen ilan edildi: İlk grup toplantısı için tarih verdiler

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 1:31 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 4:40 pm

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, “Saadet – Gelecek İttifakı” adıyla bir ittifak kurarak TBMM’de ortak grup kurma kararını resmen açıkladı. Ortak grup ilk toplantısını haftaya yapacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de ortak grup kurma konusunda Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde bir açıklama yaptı.

Ahmet Davutoğlu, iki parti arasındaki ortak grubun Saadet Partisi çatısı altında kurulacağını, grup başkanının Gelecek Partisi’nden olacağını söyledi. Davutoğlu ayrıca 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde de ittifak yapacaklarını belirtti.

Davutoğlu şunları söyledi:

“Siyasi hayatımızın en önemli gelişmesine şahit oluyoruz. Seçimler aynı zamanda milletin mesajının doğru anlaşılması için bir fırsattır. Siyasi tabloyu birlikte değerlendirdiğimizde siyasi iktidar montaj videolar dahil her türlü eşitsizliği kullanarak görevi devam ettirme yetkisini aldılar.

Muhalefet partilerinin her biri kendi içerisinde değerlendirme yapıyor. Biz de kendi içimizde yaptığımız değerlendirmede asla dağınıklığa fırsat vermeden bir arada güçlü alternatif görme arzusudur. 14 Mayıs sonrası karamsarlık havasını dağıtmak ve yeni ittifak imkanlarını ortaya koymak ve TBMM’de iktidarı denetleme görevimizi yerine getirmek üzere bir araya geldik. Saadet – Gelecek ittifakı adıyla yeni bir ittifak kurduk. Her parti milletvekilleri kendi kimliklerini korumak kaydıyla Saadet partisi grubu olarak devam edilecek. Grup Başkanı Gelecek Partisi’nden olacak.

Bu adımı da atmayı özellikle önümüzdeki yerel seçimler de dahil olmak üzere geleceğimizi şekillendirecek önemli bir görev olduğu kanaatiyle bu protokole imza attık.”

İLK TOPLANTI HAFTAYA

Temel Karamollaoğlu da iki partiden Saadet Partisi’nin daha eski örgütlenme geçmişine sahip olduğu için ortak olarak Saadet Partisi amblemi altında birleşme kararı aldıklarını belirtti.

Karamollaoğlu, ilk grup toplantısının haftaya yapılacağını açıkladı.

Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Seçimler bitti fakat beklediğimiz sonucu alamadık ama her şeye rağmen de önemli bir merhale katettiğimiz kanaatindeyiz. Meclis bize dışarıda, kürsülerde dile getirdiğimiz konuların artık siyasette daha etkili dile getirebileceğimiz bir ortamı bize sağlıyor. Grup olmadan yapılan çalışmalar çok zayıf kalıyor. Çok daha eskiden teşkilatlanmış olduğumuz için nezaket gösterdiler bizim amblemimiz altında birleşerek mecliste bir grup kurmayı müşterek karar verdik. En önemli çalışmaları yapan grup da bu olacak. Bugün Meclis’te arkadaşlarımızla da bir araya geleceğiz. İlk grup toplantımızı da önümüzdeki hafta Meclis tatile girmeden gerçekleştireceğiz.”

Anlaşma tamam, Saadet ile Gelecek birleşiyor