Rusya’dan Ukrayna’da nükleer patlama olabilir iddiası!

Yayın tarihi: 23 Ocak 2023 Pazartesi 11:56 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2023 Pazartesi 11:56 pm

SVR Başkanı Sergey Narışkin, Ukrayna’nın Batılı ülkelerden yardım olarak gelen silahları nükleer santrallerde sakladığını ve silahların kazayla patlayarak nükleer santrallere zarar vermesi durumunda Rusya’nın suçlanacağını söyledi.

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin, Ukrayna’nın başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerden yardım olarak gelen silahları nükleer santrallerde sakladığını ve buralarda kazayla meydana gelebilecek patlamalarla oluşabilecek nükleer felaketten Rusya’nın suçlanacağını söyledi.

RUSYA NÜKLEER SANTRAL ÇEVRESİNE SALDIRI DÜZENLEMEME KARARI ALDI

Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin, nükleer felakete karşı santral çevresine saldırı düzenlememe kararı aldığını hatırlatan Sergey Narışkin, “ Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, Batı tarafından sağlanan silah ve mühimmatları nükleer enerji santrallerinde stokladığına dair güvenilir bilgiler geliyor. Burada, HIMARS çok namlulu roketatar ve yabancı hava savunma sistemleri için pahalı ve sayısı az olan füzeler ile topçu mühimmatlar söz konusu. Nasıl milliyetçi birlikler Donbass ve diğer Ukrayna kentlerinde masum sivillerin ardından bombalama yapıyorsa Ukrayna ordusu da silahları nükleer reaktörlerin ardına saklıyor” ifadelerini kullandı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında tarihi liman kalıntısı çıktı! Jandarma nöbete geçti