Rusya’da denizaltı yangını… Çok sayıda kişi hayatını kaybetti!

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2019 Salı 5:13 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı 8:58 pm

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltında çıkan yangın nedeniyle 14 kişi hayatını kaybetti. Radyasyon sızıntısı endişesi sosyal medyada yayılırken, Norveç’ten gelen açıklamada “Ölçümlerde sorun yok” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Deniz Kuvvetleri için okyanusu inceleyen Rus su altı araştırma gemisinde 1 Temmuz’da yangın çıktığı bildirildi.

Açıklamada, biyometrik ölçümlerin yapıldığı sırada çıkan yangında 14 denizcinin öldüğü belirtildi.

Kritik saatler! Beyaz Saray’da acil durum ilan edildi, Putin bütün randevularını iptal etti, Avrupa Konseyi plansız toplandı…

Rusya Deniz Kuvvetlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı ifade edildi.

‘NÜKLEER DENİZALTI’ İDDİASI

Rus medya kuruluşu RBC ise askeri bir kaynağa dayanarak, yangın çıkan aracın nükleer bir denizaltı olduğunu duyurdu. Ancak bu iddia henüz doğrulanmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı, yangının dün çıktığını ve denizaltının şu an Rusya Kuzey Filosu’nun Barents Denizi’ndeki Severomorsk üssüne taşındığı da açıkladı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı da belirtiliyor.

RADYASYON SIZINTISI YOK

Olayın ardından Norveç’ten ‘radyasyon sızıntısı yok’ açıklaması geldi. Norveçli yetkililer, “Kontrolleri yaptık ve bölgede fazla yüksek radyasyon seviyeleri ölçülmüyor” açıklaması yaptı. Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Ajansı, Rus yetkililerin kendilerine denizaltıda bir gaz patlaması yaşandığı bilgisi verdiğini de duyurdu.