RTÜK’ten TELE1’e ‘İsmail Kahraman’ cezası

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 3:13 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba 3:35 pm

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), laiklik karşıtı açıklamalar yapan İsmail Kahraman’a yönelik eleştiri nedeniyle TELE1’e para cezası verdi. Kurulun gerekçesi “Kahraman, küçük düşürülmüş.”

Muhalif TV kanallarına art arda ceza kesen Radyo Televizyon Üst Kurulu, yine TELE1’e yüzde 3 para cezası kesti. Cezayı RTÜK üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından duyurdu.

TELE1’e verilen para cezasının gerekçesi bu kez Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman oldu. Kahraman geçtiğimiz günlerde iktidarın anayasa çalışmalarını hatırlatarak, yeni anayasanın dindar bir anayasa olması gerektiğini savunmuş ve ”Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir” demişti.

Taşçı’nın konuya ilişkin paylaşımında “TELE 1 kanalına da RTÜK, Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini öneren İsmail Kahmraman’ın eleştirildiği programda Kahraman’ın “küçük düşürüldüğü” gerekçesiyle % 3 para cezası verildi. Bu karar da oy çokluğuyla alındı” dedi.

HALK TV’YE ‘TÜGVA’ CEZASI

Öte yandan Halk TV’ye de ‘TÜGVA’ cezası verildi. Taşçı, o cezaya ilişkin ise şunları yazdı:

“RTÜK, Basın İlan Kurumunun şikayeti üzerine oyçokluğuyla Halk TV’ye % 3 para cezası verdi. Gerekçe; BİK ve RTÜK basına baskı yapıyor denmesi! Aynı zamanda BİK Genel Kurul Üyesi de olan RTÜK Başkanı Şahin’in bu görüşmeye “taraf” olduğu için katılamayacağı teklifim reddedildi. RTÜK Üst Kurul toplantısında, “paralel yapılanma” savlarıyla gündeme gelen TÜGVA Vakfının Halk TV’de “küçük düşürüldüğü ve aşağılandığı” savıyla televizyon kanalına işkinci bir % 3 para cezası daha verildi. Karar oy çokluğuyla alındı.”