RTÜK VOA Türkçe’ye süre verdi! Siteye erişim engellenebilir

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 12:15 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 12:23 pm

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), VOA Türkçe’ye lisans başvurusunda bulunması için 72 saat süre tanıdı. VOA Türkçe’nin başvuru yapmaması durumunda voaturkce.com alan adına erişin engellenecek

Duyuruda “Başvuru talebini içeren dilekçesiyle birlikte taahhütnameyi sunmaz ve üç aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez veya yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakiben yetmiş iki saat içerisinde son vermez ise Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca Sulh Ceza Hâkimliğinden içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi talebinde bulunulacağı ve ayrıca aynı Kanunun 33 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca işlem yapılacağı ihtar olunur” denildi.

NE KARAR VERECEKLER?

Kararın, Üst Kurulun 2023/27 sayılı toplantısında alındığı da belirtildi. VOA Türkçe’nin ne karar vereceği henüz netlik kazanmadı.

RTÜK sansürü başladı! TELE1 karartıldı

DEUTSCHE WELLE’NİN WEB SİTESİ ENGELLENMİŞTİ

Deutsche Welle Türkçe internet adresine lisans başvurularını yapmadıkları gerekçesiyle RTÜK’ün talebiyle erişim engeli getirilmişti. Erişim engeli kararları RTÜK’ün talebiyle Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınmıştı.

RTÜK tarafından o dönem yapılan açıklamada  “Yasal süre sonunda RTÜK’e herhangi bir başvurunun yapılmadığının görülmesi üzerine, yayın lisansı olmadan yayın hizmetine devam edilen internet siteleri için yargı süreci başlatılarak erişim engeli talep edilmek zorunda kalınmıştır” denilmişti.