RTÜK’ün skandal TELE1 kararının tebligatı geldi… Gözler mahkemede

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2020 Cuma 1:35 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2020 Cuma 2:11 pm

RTÜK’ün kendisini yargı organı yerine koyarak kanalımıza verdiği 5 günlük karartma kararı bugün tarafımıza tebliğ edildi. Avukatlarımız Bölge İdare Mahkemesine durdurma için itiraz ederken, itirazlar kabul edilmezse çarşambayı perşembeye bağlayan gece ekranımız karartılacak.

RTÜK’ün kendisini mahkeme yerine koyarak verdiği durdurma kararı bugün kanalımıza tebliğ edildi.

RTÜK’e uluslararası kuruluşlardan Tele1 ve Halk Tv kınaması

Avukatlarımız RTÜKün verdiği beş günlük karartma kararını durdurmak için itiraz dilekçesini yazarak Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Avukatlarımız RTÜK kararına karşı mahkemenin vereceği kararı bekliyor.

Bölge İdare Mahkemesi aksi yönde karar almazsa kanalımız çarşambayı perşembeye bağlayan gece beş gün süre karartılacak.

Kanalımız İlahiyatçı Cemil Kılıç’in 30 Nisan tarihinde ana haberde ve 24 Mayıs tarihinde Karanlıktan Aydınlığa programında Diyanetle ilgili görüşlerini açıklamıştı.

AKP İktidarının dokunulmaz bir kurum haline getirmeye çalıştığı RTÜK, Diyanetin başvurusu üzerine toplanarak kanalımıza anayasaya aykırı bir yayın durdurma kararı vermişti.

Merdan Yanardağ: RTÜK Başkanı, Erdoğan’a ilk ödemesini yaptı

RTÜK TARİHİNDE BİR İLK!

AKP’nin gücünü göstermek için iktidar sopasına dönen RTÜK’ün kanalımıza verdiği bu ceza 25 yıldır hiçbir kanala verilmedi.

Verilen karar aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliğine giriş taahhütlerine de uymuyor.

Muhalifleri susturan RTÜK’ten çocuk istismarını öven AKİT TV’ye tam koruma

MERDAN YANARDAĞ: DAVAMIZI AÇTIK

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “TELE 1 ekranı bu gece kararmıyor.. RTÜK’ten arayıp 5 gün süremiz olduğunu bildirdiler. Karar, “geçici kapatma” niteliğinde ağır olduğu için ve Ulusal Elektronik Tebliğ Sistemi mevzuatı nedeniyle böyle bir süremiz varmış. Çarşamba gecesine kadar yayındayız. Ama biz davamızı açtık”