RTÜK’e uluslararası kuruluşlardan Tele1 ve Halk Tv kınaması

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 4:57 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 4:59 pm

Kısa adı CPJ olan (Committee to Protect Journalists) Gazetecileri Koruma Komitesi , RTÜK’ün Tele1 ve Halk Tv’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezasını kınadı.

Merkezi New York’ta olan Gazetecileri Koruma Komitesi,’RTÜK’ün hükümetin bir sansür aracı olarak çalışmaması gerektiğini’ bildirdi.
CPJ’nin Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Gulnoza Said tarafından yapılan açıklamada, Tele1 ve Halk Tv’nin ‘ağırlıklı olarak hükümeti destekleyen medya kuruluşlarının olduğu bir ortamda yaşamını sürdüren muhalif yayın organları olduğuna’ dikkat çekildi.
Koordinatör Said, ‘Türkiye ana akım medyada kalan eleştirel seslerin varlığına tolere etmeyi öğrenmeli . Onların varlığı, Türkiye’deki medyanın çok sesliliği için hayati bir önem taşıyor’ dedi.

Turkish regulator censors Halk TV and TELE1 broadcasters for 5 days

Öte yandan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), RTÜK’ün Tele1 ve Halk TV’ye uygulanacak 5 günlük ekran karartma kararını kınadı.
IPI Direktör Yardımcısı Scott Griffen,  ‘RTÜK’ün cezalarında eleştirel medyayı hedef alması, bu yayıncıları medyadan silmek için kasıtlı bir çaba gibi göründüğünü’ söyledi.
Griffen, “RTÜK, hükümeti eleştiren haber kuruluşlarını tehdit etmek için bir hükümet aracı olarak hareket etmeyi bırakmalı, basın ve ifade özgürlüğü haklarını destekleyen tarafsız bir medya gözlemcisi gibi davranmaya başlamalıdır’ dedi.

IPI condemns 5-day broadcast bans on Turkey’s Halk TV, TELE1