Rize’nin ‘Çay Çarşısı’na çay kokulu sinema yapılacak

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 4:24 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 4:24 pm

Rize’de yaptırılan “Çay Çarşısı” eylül ayında açılacak. Çarşı tamamlandığında, 29 metrelik devasa çay bardağı şeklini alacak projede çay kokusunun alınabileceği bir sinema salonu da yer almış olacak.

Rize’de ‘Rize’nin vizyon projesi’ olarak adlandırılan ‘Çay Çarşısı’nda sona gelindi. 29 metrelik devasa çay bardağının içerisinde ve etrafında yöresel ürünlerin satışının olacağı dükkanlar yer alacak. Projeye çay kokusu da ‘hapsedilecek.’ 13 duyunun tattırılacağı 13D sinema sisteminin kurulacağı projede çay kokusunun alınabildiği bir sinema salonu yer alacak.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Çayı gidip bir fabrikada, tarlada, orada burada görmek yerine burada onlara göstereceğiz. Mesela çayın fabrikadaki kıvırma aşamasında izleyenlere yaş çay kokusu gelecek. Demlenme kısmına gelene kadar her şeyi hissedecekler. İşte orada demlenmiş bir çay kokusu izleyenlere iletilecek. İşte böyle 13 duyumuza dokunacak bir sinema sistemi olacak. Çayla ilgili bilmemiz gereken her şeyi orada göreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“SİNEMA FİLAN DEĞİL, DUYULARI ANLATACAK BİR SİSTEM OLACAK”

Dünyanın en büyük çay bardağı olması nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 29 metrelik devasa çay bardağının içerisinde yer alacak 13D sinema hakkında bilgi veren Erdoğan “İçerisinde 13D sistem dediğimiz yani 13 duyumuza hitap eden bir sinema sistemi olacak. Sinema dediğimiz film falan değil; topraktan bardağa olan sürecini, tarihini, Türkiye’de ki açılımını, bize duygularla ve duyularla anlatacak bir sistem olacak. Bu şekilde çayın serüvenini nakşedeceğiz insanlara. Çayı gidip bir fabrikada, tarlada, orada burada görmek yerine burada onlara göstereceğiz. Mesela çayın fabrikadaki kıvırma aşamasında izleyenlere yaş çay kokusu gelecek. Demlenme kısmına gelene kadar her şeyi hissedecekler. İşte orada demlenmiş bir çay kokusu izleyenlere iletilecek. İşte böyle 13 duyumuza dokunacak bir sinema sistemi olacak. Çayla ilgili bilmemiz gereken her şeyi orada göreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da baz istasyonunun tepesine karpuz figürü kondu!

MHP’li belediyenin inşaatına başlamadığı kule 620 bin TL!

Diyarbakır’da alay konusu olan heykellerle ilgili flaş karar