MHP’li belediyenin inşaatına başlamadığı kule 620 bin TL!

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 11:38 am - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 11:39 am

MHP’li Kütahya Belediyesi’nin inşaatına henüz başlamadığı ve ‘vizyon proje’ olarak adlandırılan 70 metre yüksekliğindeki Vazo Kule’nin maliyeti 620 bin TL tuttu.

Kütahya Belediyesi, internet sitesinde 620 bin 500 TL’lik Vazo Kule için anket çalışması başlattı. Belediye Başkanı Alim Işık, projeyi “Vizyon Proje” olarak adlandırdı. Üç farklı vazo tasarımı, “yurttaşın beğenisine” sunulurken ankette birinci olan tasarımın inşası için hemen harekete geçileceği ifade edildi. Ankette sunulan üç ayrı vazonun, “avan ve mimari uygulamaya dönük projeleri” için pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihalenin sözleşmesi 310 bin TL maliyet karşılığında 25 Eylül 2020 tarihinde imzalandı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, MHP’li belediye, Vazo Kule için yeni bir ihale daha açtı. 2 Nisan’da, “Kütahya Vazo Kule Uygulama Projeleri ve Yapım İşine İlişkin İhale Dosyası Hazırlanması İşi” adıyla Pazarlık yöntemi kullanılarak düzenlenen ihale 29 Nisan’da sonuçlandırıldı.

Vazo Kule için mimari uygulamaya dönük proje hazırlanması işini 310 bin TL’ye üstlenen şirketin, “ihale dosyası hazırlanması” işini de üstlendiği öğrenildi. Şirket ile Kütahya Belediyesi arasında 29 Nisan’da 310 bin 500 TL’lik sözleşme imzalandı. İhale dosyasının 16 Ağustos’a kadar tamamlanacağı bildirildi. Kütahya Çiniciler Çarşısı’na yapılacak, “vizyon proje” Vazo Kule’nin yüksekliğinin 70 metre, toplam alanı ise 22 bin metrekare olacak. Vazo Kule’nin dış cephesi Kütahya çinisi ile kaplanacak. Kulede açık ve kapalı kafeler, sosyal alanlar, doğal rekreasyon alanları ve çok amaçlı salonlar bulunacak.

Diyarbakır’da alay konusu olan heykellerle ilgili flaş karar

Diyarbakır valisi 4 milyon liraya yaptırdığı 4 heykeli böyle savundu